Vind een kinedo installateur
Kinedo bad of douche

Bad of douche: 4 vragen die je jezelf moet stellen

overzicht

Ga je een badkamer bouwen of renoveren? Dan is het belangrijk om stil te staan bij de keuze voor een bad of een douche, of een combinatie van beide. Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je op weg met vier overwegingen.

1. Hoeveel ruimte heb je ter beschikking om je bad of douche te installeren?

Bij de inrichting van je badkamer is het uiteraard belangrijk om uit te gaan van hoeveel ruimte je hebt. Een standaardbadkuip heeft gemiddeld een lengte van 180 cm en een breedte 80 cm. Hou hier dus rekening mee bij het uittekenen van je grondplan.

Heb je een kleine badkamer (2 tot 4 m2), dan kies je best voor een douche. Heb je enkel plaats voor een bad, maar zou je toch ook graag van een volwaardige douche genieten, dan kan je kiezen voor een douche-badcombinatie zoals onze Kinedo Duo. Het bad beschikt over een 8 mm dikke glazen deur, die naar binnen opent, en een instaphoogte van slechts 5 cm.

Heb je een grote badkamer, heb je natuurlijk wat meer vrijheid. In dat geval kan je kiezen voor een bad, een douche, een bad én douche of een combinatie van beide.

Vrouw in Kinedo DUO

2. Wie gebruikt de badkamer?

Naast beschikbare ruimte, raden we aan om rekening te houden met wie de badkamer zal gebruiken.

  1. Heb je baby(‘s) of jonge kinderen, dan kies je best voor een badkuip, die praktischer is voor dagelijks gebruik.
  2. Heb je geen jonge kinderen, dan kies je best voor een douche voor meer functionaliteit en efficiëntie.
  3. Zijn er senioren of mensen met beperkte mobiliteit aanwezig in huis? Dan kies je best voor een inloopdouche of douche met lage instap om een goede toegankelijkheid te garanderen.

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen een bad of een douche? Kies dan voor onze bad-douchecombinatie: Kinedo Duo.

3. Wat zijn je leefgewoonten?

De keuze tussen een douche en een bad hangt ook af van hoe belangrijk je badkamer is in jouw dagelijks leven.

Als je badkamer een drukke plaats is waar u zich elke ochtend in 10 minuten klaarmaakt, zal een douche perfect voldoen aan uw behoeften op vlak van functionaliteit. Als je de badkamer daarentegen ziet als een plaats waar je ontspant en graag tijd doorbrengt, dan streef je best naar maximaal comfort. In dat geval zou een bad meer geschikt zijn.

4. Wat is je budget?

Zowel op het moment van de installatie als op langere termijn is de badkuip een grotere investering dan de douche. Het budget voor de installatie van een bad is namelijk hoger dan dat voor een douche, voornamelijk door de arbeidskosten. Bovendien verbruikt een bad twee tot drie keer meer water dan een douche, wat op lange termijn meer kosten aan water zal betekenen.

Kies je voor een douche? Ontdek ons aanbod

Bij onze verdelers vind je Kinedo douches in allerlei vormen, maten en stijlen. Je vindt er dus ongetwijfeld de perfecte douche voor jouw badkamer. Ontdek al onze douchecabines, douchebakken, douchewanden en douchewandpanelen en ga langs bij een verdeler in jouw buurt