Vind een kinedo installateur

Badkamer op een duurzame manier schoonmaken: 5 tips

overzicht

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ook op het vlak van schoonmaken. Wil jij je steentje bijdragen aan het milieu door je badkamer op een natuurlijke manier schoon te maken? Ontdek hier hoe je dat doet.

1. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Een van de grootste boosdoeners voor het milieu zijn agressieve schoonmaakmiddelen. Ze zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Bovendien kunnen ze gevaarlijk zijn voor huisdieren en hardnekkige vlekken achterlaten.

Gelukkig zijn er alternatieven! Het internet loopt over van schoonmaaktips met huishoudelijke middelen zoals soda, azijn en citroen. Met deze producten kan je je hele badkamer schoonmaken. Denk aan: het verwijderen van kalk of het schoonmaken van tegels, voegen en kraanwerk.

2.  Koop producten met het Europees Ecolabel

Koop je dan toch schoonmaakmiddelen, kies dan producten met het Europees Ecolabel. Bij deze middelen mag je 100% zeker zijn dat ze een minimale impact zullen hebben op het milieu.

 

1. Verbruik niet te veel water

Het zou je verbazen hoeveel water je verbruikt tijdens het schoonmaken van je woning. Zeker in de badkamer. Ga dus bewust om met hoe vol je je emmer laat lopen, hoe vaak je het water ververst, en of je het water in de douche of de wasbak laat lopen terwijl je hem schoonmaakt. Deze kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken.

2. Kies voor microvezeldoeken

Gebruik je wegwerpschoonmaakdoekjes of keukenrol tijdens het schoonmaken van je badkamer? Kies dan eerder voor een microvezeldoek. Deze doeken zijn zowel nat als droog te gebruiken en zijn na een wasbeurt perfect herbruikbaar. Zo creëer je minder afval!

3. Hou je aan de aanbevolen dosering

We beseffen het niet altijd, maar vaak gebruiken we te veel van bepaalde schoonmaakmiddelen. Soms heb je slechts een druppeltje nodig! Het spreekt voor zich dat zuinig omgaan met deze middelen beter is voor het milieu én voor je portemonnee.

Is jouw badkamer aan vernieuwing toe?

Bij onze verdelers vind je Kinedo douches in allerlei vormen, maten en stijlen. Je vindt er dus ongetwijfeld de perfecte douche voor jouw badkamer. Ontdek al onze douchecabines, douchebakken, douchewanden en douchewandpanelen en ga langs bij een verdeler in jouw buurt.