Vind een kinedo installateur
Man in douche

Duurzaam douchen: 5 tips om water te besparen

overzicht

In deze tijden van hoge energie- en gasprijzen, proberen we op verschillende manieren te besparen in het dagdagelijkse leven. Benieuwd hoe jij je waterkosten kan verlagen? Wij geven je enkele tips hoe jij water kan besparen tijdens je avond- of ochtendroutine.

1.    Neem een douche in de plaats van een bad

Een douche van zo’n 9 minuten vergt ongeveer 65 tot 70 liter water. Een bad nemen vergt  maar liefst dubbel zoveel water! Het spreekt dus voor zich dat een douche nemen duurzamer is dan een bad nemen. Bovendien bespaar je hier ook heel wat tijd mee!

2.    Hou je douche zo kort mogelijk

Met een beetje oefening op efficëntie, kan je de duur van je douches zeker beperken tot ongeveer 5 minuten. Om je wat tijdsbesef te geven in de douche, kan je gebruik maken van een douchetimer.

3.    Gebruik niet onnodig veel water

Het spreekt voor zich dat je water kan besparen door je waterverbruik te beperken. Zet daarom de douchekraan uit terwijl je jezelf inzeept met zeep of shampoo en weer aan om jezelf af te spoelen. Zo laat je het water niet onnodig lang lopen.

4.    Kies voor een waterbesparende douchekop

Ook een waterbesparende douchekop kan een goede manier zijn om water te besparen. Deze koppen laten maar 7 liter water per minuut door, waardoor je verbruik vanzelf beperkt wordt.

5.    Kies voor een thermostatische douchekraan

Ook een termostaatkraan is interessant als je je waterkosten wil verlagen. Met deze kranen komt je water namelijk sneller op de juiste temperatuur, waardoor je minder tijd (en water) verliest met het instellen ervan.

Op korte tijd toch volop genieten van je douche?

Bij onze verdelers vind je Kinedo douches in allerlei vormen, maten en stijlen. Je vindt er dus ongetwijfeld de perfecte douche voor jouw badkamer. Ontdek al onze douchecabines, douchebakken, douchewanden en douchewandpanelen en ga langs bij een verdeler in jouw buurt.