Vind een kinedo installateur

Hoe bepaal je de inrichting van je inloopdouche?

overzicht

Een inloopdouche krijgt steeds vaker de voorkeur in tal van badkamers. En terecht! Dankzij een efficiënte indeling geniet je van eindeloos douchegeluk. Maar waar moet je aan denken bij het kiezen van een inloopdouche? Ga aan de slag met onze tips en maak de juiste keuze(s) op termijn.

Waar wil je de inloopdouche installeren?

Het lijkt misschien logisch, maar het is een must om op voorhand na te denken tegen welke muur of hoek je de inloopdouche wilt plaatsen. Het is niet uitzonderlijk dat er onverwacht wateraansluitingen verplaatst moeten worden. Creëer op voorhand een duidelijk beeld over hoe je wilt dat je inloopdouche eruitziet, inclusief de bepaling van de afvoeren en waterpunten.

Kies eerst voor een (kwalitatieve) douchebak

Bij iedere inloopdouche is het belangrijk dat je eerst weet welke douchebak je gaat leggen. Zo kan je de verdere inrichting van je inloopdouche hierop afstemmen. Als er één onderdeel is in je badkamer waar je niet op mag inboeten, dan is het wel de douchebak!

De goedkopere materialen zijn vaak in weinig kleuren beschikbaar (meestal enkel wit) en vertonen binnen enkele jaren barsten of verkleuringen. Kiezen voor kwaliteit garandeert een duurzame douchebak die voor meer dan 10 jaar meegaat. Composiet vormt hierin de beste keuze, dit doordat het materiaal niet uitzet of krimpt. Ook het kleurenpalet van een douchebak in composiet is verfijnder en uitgebreider. Daarnaast zijn ze ook steeds voorzien van een antislip laag.

Onze douchebakken hebben een instap tussen 2 en 4 cm. Je zou er niet meteen aan denken, maar een lage instap zorgt voor een veilig gevoel. Voor nu en zeker voor later!

Ga voor een hoge douchewand

De badkamers van tegenwoordig zijn compact ingericht. Bouw je zelf een douchewand in je badkamer? Maak ze dan voldoende hoog, zo bescherm je de vloer en muren rondom tegen opspattende waterdruppels. Wanneer je een douchewand aankoopt, hebben de douchewanden standaard een hoogte van 200 cm en een lengte tussen 70 cm en 180 cm.

Een glazen douchewand wordt vaak gekozen omdat het een ruimer en modern gevoel geeft, een geborgen gevoel is hierdoor wel minder aanwezig. Wil je hier graag op inspelen? Kies dan voor een douchewand die gedeeltelijk of volledig voorzien is van melkglas. Zo geniet je van voldoende lichtinval en intimiteit. Goed om te weten: de douchewanden van Kinedo zijn gemaakt van antikalk, extra onderhoudsvriendelijk dus!

Een douchekolom aangepast op je douchewand

Douchebak en douchewand(en) gekozen? Dan pas je ook best je kraan en/of douchekolom aan op de hoogte van je douchewand. Is je douchewand aan de lagere kant? Kies dan voor een verstelbare douchekop. Is je douchewand voldoende hoog? Dan is een vaste douchekolom perfect mogelijk. Wanneer je douchewand te laag is en je kraag te hoog staat, dan mag je uitgaan van een natte badkamervloer na het douchen.

Douchekolommen bestaan in verschillende afwerkingen waardoor je een bepaalde uitstraling aan je badkamerinterieur geeft.

Een open inloopdouche langs twee kanten?

Meestal wordt een inloopdouche in een hoek van badkamer geïnstalleerd. Ook kan je kiezen voor een vrijstaande inloopdouche met een ingang langs beide kanten. Hou in dat geval rekening met een douchewand die eigenlijk al dubbel zo breed moet zijn, dit om opspattend water op te vangen.

Advies nodig?

Vind je het moeilijk om de juiste keuze(s) te maken? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!