Vind een kinedo installateur

Hou het veilig in de douche met deze 5 tips

overzicht

Het is toch altijd even schrikken wanneer je je evenwicht bijna verliest in de douche. Veel douchevloeren kunnen gevaarlijk glad worden wanneer ze nat zijn. Benieuwd hoe jij de veiligheid in de douche verhoogt voor jezelf, je kinderen of je ouders? Lees hier onze tips.

1. Ga voor een antislipvloer

De meest voor de hand liggende manier om je douche veilig te maken is door de gladheid van de vloer te verminderen. Ga je een nieuwe douche kopen? Kies dan voor een douchebak met antislipeigenschappen. Hier heb je drie opties in:

  • Een douchebak met ribbels die de gladheid verminderen.
  • Een douchebak van mineraalcomposiet, zoals onze Kinerock Evo en Kinemoon, die van nature iets ruwer en dus minder glad is.
  • Een douchebak met een antisliplaag met een waarde tussen PN6 (laag) en PN24 (hoog).

Heeft je huidige douchecabine of inloopdouche geen antislipvloer? Dan kan je simpelweg een gelmatje kopen en deze op de vloer van je douche kleven om kans op ongevallen te verlagen.

2. Kies een douche met een lage instap

Er is niets zo gevaarlijk als een bad of douche met een hoge instap. Je hoeft maar een seconde niet op te letten en je loopt het risico dat je valt. Zeker wanneer de vloer nat is. Let er dus zeker op dat wanneer je een nieuwe douche koopt, dat een douchebak met een lage instap kiest zoals een inloopdouche bijvoorbeeld.

3. Kies een douche met dichte wanden

Wil je vermijden dat het water alle kanten spettert tijdens het douchen? Dan is een douchecabine dé ideale oplossing. De dichte wanden houden al het water in de douche waardoor je vloer droog en veilig blijft.

Leg voor de zekerheid ook zeker een matje vlak voor de opening van de douche waar je kan opstaan na het douchen, zo glijd je niet uit.

4. Plaats schapjes op de juiste hoogte

Veel ongevallen in de douche worden veroorzaakt door onvoorzichtige of ongemakkelijke bewegingen. Denk bijvoorbeeld aan het reiken naar douchegel op een hoog schapje, het of het oprapen van een shampoofles van de vloer.

Om ongevallen te vermijden is het dus aangeraden om schapjes en mandjes op een goede hoogte aan de muur te hangen. Bij voorkeur een hoogte waarop je niet moet reiken of vooroverbuigen.

5. Voorzie je douche van extra veiligheidsoplossingen

Heb je bovenop deze vier tips graag nog extra veiligheid? Dan raden we aan om veiligheidsoplossingen zoals een (uitklapbaar) stoeltje of wandbeugels te laten installeren in je douche. Zeker voor mensen die minder goed te been kunnen deze toevoegingen een wereld van verschil maken.

Maak kennis met onze veilige douche: Kinemagic

Wil je de switch maken van een bad naar een douche? Of wil je gewoon een nieuwe douche laten plaatsen? Met onze Kinemagic douche neem je binnen de dag een stijlvolle en veilige douche.

Of je nu veel belang hecht aan stijl, comfort of veiligheid, je vindt vast een model dat aansluit bij jouw behoeften.

Kinemagic Access met stoeltje

Ontdek al onze veilige douches

Wil je altijd veilig en zorgeloos genieten in de douche? Ontdek dan al onze douchecabines en inloopdouches. Laat je inspireren in onze inspiratiegids en breng een bezoek aan een Kinedo-verdeler in jouw buurt.