Vind een kinedo installateur
sfeerbeeld van een landelijke badkamerstijl

Inloopdouche met douchebak of douchevloer?

overzicht

Ga je een nieuwe badkamer met inloopdouche uitkiezen? Of ga je jouw huidige badkamer met inloopdouche renoveren? Maar ben je er nog niet over uit of je nu moet kiezen voor een douchebak of douchevloer? Lees dan snel verder!

Afmetingen inloopdouche

Een inloopdouche pas je gemakkelijk aan op de beschikbare ruimte. Al moet je wel voldoende ruimte incalculeren, anders voelt je inloopdouche te klein aan en geniet je niet optimaal van je heerlijke douche! Hou daarom dus zeker rekening met de onderstaande maten:
– Minimum 90 cm breed
– Minimum 120 cm diep

Inloopdouche met douchebak of douchevloer?

Een inloopdouche met douchebak of douchevloer: that’s the question! Hieronder leggen we de verschillen tussen een douchebak en douchevloer uit.

Douchebak

Een douchebak kan je op twee manieren toepassen in je badkamer. Je kan de douchebak wegwerken zodat ze mee met de vloer loopt of je legt ze op de vloer. Wanneer je kiest voor het laatste, is er natuurlijk wel een opstapje. Al zijn de douchebakken van tegenwoordig erg laag, waardoor het opstapje verwaarloosbaar is.

Het grootste voordeel van een douchebak is dat de kans op lekkage veel kleiner is. En ook de voegen kan je gemakkelijker proper maken in vergelijking met een douchevloer.

 

Afmetingen en mogelijkheden

Douchebakken vind je in tal van vormen! Van vierkant, tot rechthoekig en kwartrond. Al wordt er het vaakst gekozen voor rechthoekige douchebakken aangezien ze gemakkelijk aansluiten op het design van de inloopdouche van vandaag.

90×90, 90×120 en 90×140 zijn de populairste afmetingen. Dit betekent niet dat je je moet beperken tot de standaardafmetingen, integendeel! Veel van onze douchebakken zijn zaagbaar op maat, zo bepaal je de afmeting helemaal zelf. Benieuwd naar de materialen van onze douchebakken? Ontdek ze hier!

Of je nu kiest voor een douchebak of niet, hoe dan ook is het belangrijk dat de kieren naast de inloopdouche worden afgekit. Gebruik hiervoor sanitaire siliconen. Een vochtbestendige ondervloermat mag ook niet ontbreken! Dit doe je om vochtplekken en/of schimmels te voorkomen.

Douchevloer

In tegenstelling tot een douchebak, komt er bij een douchevloer wel wat uitbreekwerk aan te pas. Want een douchevloer is een badkamervloer die eigenlijk gewoon doorloopt tot in de douche. Wanneer je kiest voor een douchevloer, moet je er dus op letten dat de afvoer onder het vloerniveau zit verwerkt, het is hier dat er vaak breekwerken nodig zijn.

Afvoergootje

Het meest gekozen afvoersysteem bij een betegelde douchevloer is een doucheputje of een douchegoot met een rooster in inox. Bij een douchebak is er altijd een bijpassende sifon met een stijlvol afvoerrooster inbegrepen. Deze afvoerroosters bij douchebakken zijn er in allerlei vormen en kleuren, afhankelijk van jouw smaak. De afvoercapaciteit bij een douchebak is gemiddeld 25 liter water per minuut. Zo kan je uitgebreid genieten van een lange douchebeurt.

Op zoek naar douchebak of douchevloer?

Ontdek hier al onze douchebakken! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!