Vind een kinedo installateur
smart-design-solo-factory

Voor- en nadelen van zwarte kranen in je badkamer

overzicht

Zwart kraanwerk is en blijft heel trending bij de inrichting van badkamers. Deze kranen hebben heel wat voordelen, maar zoals alles ook wel enkele nadelen. Ontdek hier waar je best rekening mee houdt bij het kiezen van dit type kraanwerk.

Waarom je wel voor zwart kraanwerk zou kiezen

  • Je krijgt instant een industriële look

Als je van een moderne, industriële stijl houdt, zijn zwarte elementen onmisbaar in je badkamer. Door je zwarte kranen te combineren met andere donkere, warme kleuren en hout of koper, creëer je in een mum van tijd een prachtige badkamer. Eentje die net uit een magazine werd getoverd!

  • Er is een groot aanbod in

Aangezien zwarte kranen al jaren trending zijn, hebben veel producenten hun aanbod hiervan uitgebreid. De kans is dus groot dat je wel wat keuze gaat hebben bij jouw badkamerspecialist.

  • Het past goed bij andere materialen

Nog een voordeel aan zwart gelakt metaal, is dat het bij veel andere kleuren en texturen past. Komt er in de rest van je badkamer veel natuursteen, marmer of hout voor? Dan zijn zwarte kranen een uitstekende keuze.

  • Je ziet geen vingerafdrukken

Krijg jij kippenvel bij het zien van vingerafdrukken op kranen van verchroomd RVS? Begrijpelijk! Als je zorgeloos wil genieten van je kranen, zonder je druk te maken over vlekken, dan raden we aan om voor zwart metaal te kiezen. Bij voorkeur zelfs mat zwart, dan zie je helemaal niets.

  • Het is meer krasbestendig

In tegenstelling tot verchroomd RVS, hebben zwarte kranen vaak een laagje coating die het metaal meer krasbestendig maken. Uiteraard blijft het wel belangrijk om voorzichtig om te gaan met de kranen.

Nadelen van zwart kraanwerk

  • De trend kan tijdsgebonden zijn

Zwarte kranen vallen nu heel erg in de smaak, daar kunnen we niet omheen. Toch kan niemand de toekomst voorspellen. Overweeg dus goed of je deze kleur kraan binnen 10 jaar nog steeds mooi zal vinden.

Het ontwerp van onze douches blijft in elk geval mee-evolueren met de tijd, dus hou de showrooms van onze verdelers zeker in het oog.

  • Kalkaanslag is meer zichtbaar dan bij een kraan in RVS

Een bekend nadeel van zwarte kranen is dat witte kalkaanslag hard opvalt op de oppervlakten. Daarom is het belangrijk om de kranen regelmatig eens af te vegen met een vochtige doek na gebruik.

Nog een tip: Hoe harder je water is, hoe meer kalk erin zit. Wil je de hoeveelheid kalkaanslag verminderen, kies je dus best voor een waterverzachtingssysteem.

  • Gevoeliger aan schoonmaakmiddelen

Wanneer je zwart kraanwerk schoonmaakt, is het belangrijk om de juiste middelen te gebruiken. Vermijd dus best het gebruik van agressieve producten met chloor en ruwe schuursponzen.

Doe inspiratie op voor jouw badkamer

Bij Kinedo bieden we complete douches aan in verschillende kleuren, maten en vormen. Hou je van een industriële look? Dan is onze Brooklyn Factory of Brooklyn Black douchecabine vast iets voor jou. Laat je inspireren en ga langs bij een Kinedo-verdeler in jouw buurt.