Vind een dealer
water besparen

5 efficiënte tips om water te besparen in je badkamer!

overzicht

Wist je dat we ongeveer 77 liter water verbruiken per douchebeurt? En dat je voor een bad bijna een dubbele hoeveel water nodig hebt? We geven je 5 tips om efficiënter om te gaan met je waterverbruik in de badkamer.

Douche boven bad

Je las het al eerder, een bad nemen verbruikt ontzettend veel water. Kan je kiezen tussen een douche of bad? Ga dan voor een douche! Zo bespaar je ongeveer de helft van het water uit.

Waterverbruik bij een bad bepalen

Neem je toch een bad? Plaats dan de stop meteen in de afvoer. Op die manier vang je al het water op. In het begin is dit koud water, maar je zal merken dat het water sneller warmer wordt dan je zou denken. Zo geniet je toch van een warm bad!

Spaardoucheknop

Mocht er nog geen spaardoucheknop in je badkamer hangen, dan is het zeker tijd om dit te overwegen! Met een spaardoucheknop verbruik je 5 tot 7 liter water per minuut. Een normale douchekop vebruikt ongeveer 20 liter. Je leest het goed! Door te kiezen voor een spaardouchekop bespaar je meer dan de helft van het water uit.

Controleren en repareren

Kijk je kranen regelmatig na en kijk of ze veel water verliezen. Een paar druppels maken niets uit, maar als er per dag zo’n 100 druppels uit je kraan komen, verlies je veel water op week- en maandbasis.

Regenwater

Een ecologisch alternatief voor leidingwater? Regenwater! Zo kan je regenwater bijvoorbeeld aansluiten op je toilet en bespaar je in één weg heel wat geld. Weet wel dat regenwater op je kraan of douche aansluiten niet zo’n goed idee is.