Vind een dealer
Kinedo douchewand

5 onderhoudstips voor een schitterende glazen douchewand

overzicht

Een douchewand is een belangrijk onderdeel van je douche. Wil je de levensduur van de wand verlengen, dan is goed onderhoud niet te onderschatten. Ontdek in dit artikel 5 onderhoudstips voor een schitterende glazen douchewand.

 

1. Regelmatig schoonmaken

De sleutel tot een schitterende glazen douchewand is regelmatig schoonmaken. Na elke douchebeurt gebruik je het best een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons om zeepresten en kalkaanslag effectief te verwijderen. Door dit na elke douchebeurt te doen, voorkom je de ophoping van vuil en vlekken.

 

2. Voorkom ophoping van waterdruppels

Waterdruppels kunnen na verloop van tijd watervlekken en strepen achterlaten op je glazen douchewand. Maak er een gewoonte van om na elke douchebeurt een douchewisser of microvezeldoek te gebruiken om de waterdruppels weg te vegen. Deze eenvoudige handeling zal je glas helder en vrij van vlekken houden.

 

3. Gebruik anti-kalkmiddel

In gebieden met hard water kan kalkaanslag een uitdaging zijn. Overweeg om regelmatig een anti-kalkmiddel te gebruiken om kalkaanslag te voorkomen. Volg de instructies op de verpakking nauwkeurig en spoel grondig af voor een glanzend resultaat.

 

4. Vermijd schurende materialen

Bij het reinigen van je glazen douchewand is het essentieel om schurende schoonmaakmiddelen en schuursponsjes te vermijden. Deze kunnen krassen op het glas veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor zachte reinigingsmiddelen die niet schuren.

 

5. Afdichting controleren

De afdichtingen en kitnaden rond je glazen douchewand spelen een cruciale rol bij het voorkomen van lekkages. Controleer regelmatig op beschadigingen en tekenen van slijtage. Als je gebreken constateert, repareer deze dan onmiddellijk om lekkages te voorkomen. Door je afdichtingen goed te onderhouden, verleng je de levensduur van je douchewand.

 

Kies jouw nieuwe douchewand uit

Is jouw douchewand aan vervanging toe? Of heb je (ver)bouwplannen voor je badkamer? Ontdek al onze douchewanden in onze catalogus en bezoek een Kinedo verdeler in jouw buurt. We wensen jou veel douchegeluk toe!