Vind een dealer
Badkameraccessoires

8 onmisbare badkameraccessoires

overzicht

Of je je nu ’s ochtends snel klaar wil maken of na een lange dag wil ontspannen, alles in de badkamer moet ontworpen zijn voor jouw comfort. Om niets aan het toeval over te laten, hebben wij een checklist samengesteld met de 8 benodigdheden voor een functionele en comfortabele badkamer.

1. Opbergaccessoires

Make-up, watten, wattenstaafjes … Er zijn veel kleine voorwerpen in de badkamer en organisatie is essentieel. Om ze te bewaren, gebruik kopjes of kleine potjes. Kies een set die past bij de zeepdispenser en het zeepbakje zodat alles mooi bij elkaar past.

Opbergdozen en -manden zijn ook perfect om jouw producten in op te bergen. Ze zijn gemaakt van riet, stof of gekleurd plastic en kunnen worden verborgen in een kast of op een plank worden geplaatst als aanvulling op de inrichting van de kamer.

Een opgeruimde en georganiseerde badkamer is comfortabeler en bespaart jou ’s ochtends tijd tijdens het klaarmaken.

2. De spiegel

De badkamer is in de eerste plaats een ruimte voor verzorging en schoonheid. Het is dus moeilijk om zonder spiegel te doen. Een echt decoratief accessoire. Je kan kiezen voor een XXL-versie, rond of asymmetrisch voor meer originaliteit, of met geïntegreerde verlichting.

In kleine badkamers biedt een spiegel het voordeel dat de ruimte visueel wordt vergroot en dat er planken in kunnen voor meer opbergruimte.

Tenslotte is ook de spiegel niet ontsnapt aan de vooruitgang van de domotica. Automatische verlichting wanneer u in de buurt komt, muziekweergave en tijdsaanduiding zijn slechts enkele van de beschikbare opties.

De spiegel wordt meestal boven de wastafel geplaatst. Zorg er bij de installatie voor dat hij op een zodanige hoogte wordt bevestigd dat alle leden van het huishouden zichzelf kunnen zien.

3. Het handdoekenrek

Omdat het zonde is om overal in de badkamer handdoeken te zien hangen, speelt de handdoekbeugel een essentiële rol. In de buurt van de douche of het bad kan je jouw handdoeken opbergen en ze bij de hand hebben wanneer je uit bad komt. Om ruimte te besparen kan je kiezen voor een opklapbaar handdoekenrek of haken achter de badkamerdeur plaatsen. En voor extra comfort kan je kiezen voor een handdoekdroger. Zo kunt u genieten van warme handdoeken na het douchen.

4. De badmat

Praktisch, comfortabel en aantrekkelijk, vergeet de badmat niet. Antislip, beperkt het risico op uitglijden en het hoge absorptievermogen voorkomt dat de badkamervloer nat wordt. Het zal ook uw voeten beschermen tegen contact met de koude badkamervloer. Qua design kan je kiezen voor een effen of meerkleurig tapijt, of zelfs voor patronen. Je kan de kleur zelfs afstemmen op je badkammerlinnen.

5. De wasmand

De wasmand is essentieel om te voorkomen dat vuile kleren over de vloer worden gegooid. Hij past perfect in de badkamer en wordt een decoratief accessoire op zich. Rieten of stoffen manden, met of zonder deksel, met motieven of lederen handvaten, er is voor elk wat wils. Het enige wat je hoeft te doen is eentje kiezen die het beste bij jouw stijl past! Voor een maximale praktische bruikbaarheid kan je ook kiezen voor een mand met compartimenten, om het wasgoed te scheiden naar kleur of materiaal en tijd te besparen bij het doen van de was.

6. Flaconhouder – zeephouder

Een opbergplank is een must om alles binnen handbereik te houden in de douche. Het voorkomt dat u moet bukken om de douchegel of shampoo te pakken, maar maakt ook vloerruimte vrij. Dit betekent dat toiletartikelen niet in de hoek van de douche rondslingeren, waardoor de groei van bacteriën en het zwart worden van de afdichtingen wordt voorkomen. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kiest u een douchebak met gaten, zodat het water kan weglopen en niet stagneert. Denk aan het kiezen van een hoekplank om ruimte te besparen en het verkeer niet te hinderen.

7. De badkamer afvalbak

Het is onmogelijk om de afvalbak in de badkamer te negeren! Hij is dagelijks bruikbaar, resoluut praktisch, maar kan ook esthetisch verantwoord zijn. Verberg het dus niet langer en kies het met zorg. Een elegante mix van zwart metaal en hout, felgekleurd om hem wat pit te geven, of gemaakt van rotan voor meer zachtheid, zoek er een uit die perfect bij de inrichting van jouw kamer past.

8. Een comfortabele stoel

Omdat het prettig is om in de badkamer te kunnen zitten, of het nu is om je schoenen uit te trekken, een masker op te doen of om de kinderen in bad te zien, is een comfortabele stoel ook van essentieel belang. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan je zorgen voor een eenvoudige stoel, een voetenbankje of krukje, of een comfortabele fauteuil. Kies voor de zitting materialen die bestand zijn tegen water en vocht.

Nog een tip: gebruik opbergrekjes als bankjes. Dit geeft u extra zitruimte en bergruimte. U kunt er manden of dozen in zetten, of ze gewoon open laten.