Vind een dealer
Hand voelt temperatuur van water in de douche

Afkoelen met een warme of koude douche? Het antwoord!

overzicht

Onder een koude douche springen na een fysieke inspanning of een hete zomerdag? Het lijkt misschien hemels, maar is het wel een goed idee? Ontdek wat je kan doen om zo goed mogelijk te bekomen van de warmte en niet te zweten na het douchen.

Even wachten voor je doucht

Wanneer je zwetend thuiskomt is het eerste wat je wil doen waarschijnlijk in de douche springen. Toch is het beter om hier een halfuurtje mee te wachten. Zo zorg je ervoor dat je lichaam eerst vanzelf afkoelt.

Douchen met koud of warm water?

Afkoelen met koud water … Klinkt logisch, maar dat is het niet helemaal. Met koud water douchen zorgt er namelijk voor dat je bloedsomloop gaat versnellen, waardoor je het warm krijgt en weer gaat zweten. Het is dus een beter idee om je met lauw water te wassen. Tegen het einde van je douchesessie kan je het water dan wel geleidelijk aan kouder maken.

Afdrogen na het douchen

Nog een tip om je lichaam koel te houden: vermijd hard wrijven met een handdoek. De wrijving van een handdoek tegen je huid zal je huid opwarmen, waardoor je lichaamstemperatuur weer zal stijgen. We raden dus aan om je droog te deppen en niet te wrijven.

Kom helemaal tot rust in een douche van Kinedo

Verlang je naar ultiem douchegeluk? Dan zijn onze douches zeker iets voor jou. Bij onze verdelers vind je Kinedo-douches in allerlei vormen, maten en stijlen. Je vindt er dus ongetwijfeld de perfecte douche voor jouw badkamer. Ontdek al onze douchecabines, douchebakken, douchewanden en douchewandpanelen en ga langs bij een verdeler in jouw buurt.