Vind een dealer
kinemagic

Badkamer aanpassen voor senioren: zo eenvoudig is het!

overzicht

Een accident in de badkamer is snel gebeurd, zeker op oudere leeftijd wanneer je minder goed ter been bent en het reactievermogen niet meer helemaal op punt staat. De oplossing is gelukkig eenvoudig! Want dankzij een paar simpele ingrepen vergroot je de veiligheid in je badkamer. Zijn er toch grotere veranderingen nodig? Dan zal je snel merken dat het de investering meer dan waard is.

Badkamer senioren: kleine aanpassingen douche

Heb je een inloopdouche? Dan kan je met een klein budget al heel wat grote aanpassingen doen.

  • Bij een (inloop)douche is het opstapje vaak laag, dus daar moet je gelukkig al geen rekening mee houden. Wel kan het helpen om aan de ‘ingang’ van de douche een wandgreep te plaatsen. Zo is het gemakkelijker om de douche te betreden.
  • Om extra grip te hebben in je douche, kan je de douchebak ook voorzien van een antislip laag. Dit is erg gemakkelijk te installeren en zo is de kans op uitschuivertjes klein.
  • Ook op de plaats waar je onder de douche staat, kan je langs beide kanten steungrepen voorzien, zo sta je stabiel en geniet je van jouw heerlijk douchemoment.
  • Of je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een opklapbaar douchezitje tegen de wand te monteren. Zo kan je alle tijd nemen en genieten van je douche. Weet wel dat de montage van zo’n zitje om kennis vraagt, doe hiervoor dus zeker beroep op de kennis van een expert!

Senioren badkamer: grote aanpassingen

Wanneer er enkel een bad beschikbaar is in je badkamer, is het al moeilijker om de bovenstaande aanpassingen te doen. Natuurlijk zorgen wandgrepen en een antislip laag voor ondersteuning, maar de instap bij een bad ligt veel hoger.

De douchecabine Kinemagic is de veiligste én voordeligste inloopdouche in België. Je bad wordt in één dag tijd vervangen, een veilige en toegankelijk inloopdouche krijg je in de plaats. En dat zonder ingrijpende werken! Alles wordt geregeld en geïnstalleerd, zelfs je oud bad wordt meegenomen. Zo moet je nergens aan denken en kan je meteen genieten van je nieuwe inloopdouche!

kinemagic

Senioren douchecabine: 3 grootste voordelen Kinemagic

  • Gebruikscomfort: de wandbeugels en het opklapbare zitje zorgen op elk moment voor ondersteuning.
  • Toegankelijk én veilig: dit dankzij de extra lage douchebak en de antislip laag.
  • Hygiëne: dankzij de montage zonder siliconen is het onderhoud van de douche een echt gemak. Ook het glas is beschermd met een antikalkbeschermlaag.

Advies nodig?

Klik hier voor meer informatie over de Kinemagic. Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!