Vind een dealer
sfeerbeeld van een badkamerstijl

Badkamerstijlen: wat is jouw smaak? Ontdek het hier!

overzicht

Badkamerstijlen: er bestaan er zoveel! Minimalistisch en modern? Klassiek? Of toch liever een landelijke look and feel? In deze blog omschrijven we de 3 meest voorkomende badkamerstijlen.

Badkamerstijl: minimalistisch en modern

Less is more, zeker in een minimalistische en moderne badkamer. En ze is de favoriet in veel badkamers! Deze stijl wordt getypeerd door een strakke afwerking. Denk aan kranen die in de muur zijn weggewerkt, een rechte wastafel en een zwevend badkamermeubel. Als douche wordt er vaak gekozen voor een inloopdouche of douchecabine met glazen wand. Naast een douche vind je ook vaak een bad in een minimalistische badkamer, dit met een strakke of zachte rand. Zo creëer je een open sfeer en gevoel van eenvoud. Felle kleuren of drukke printjes worden achterwege gelaten en maken plaats voor rustige tinten zoals zwart en wit.

sfeerbeeld van een minimalistische en moderne badkamerstijl

Badkamerstijl: klassiek

Authentieke badkamers worden gekenmerkt door een klassieke stijl. Tijdloos, maar chic. Waarbij er vooral aandacht wordt besteed aan luxueuze details, en dat betekent niet dat het ook meteen duur moet zijn! In een klassieke badkamer worden vooral antieke elementen toegevoegd, zoals een opvallende sierlijke kraan, een wastafel met ronde vormen, een badkamermeubel met speciale greepjes of een bad op pootjes. Wit vormt vaak de basis van een klassieke badkamer, dit in combinatie met mozaïektegels of een marmeren douchebak. Accentkleuren zoals indigo of andere subtiele tinten dragen bij aan de klassieke stijl. In tegenstelling tot de minimalistische stijl, mag je in een klassieke stijl wel spelen met leuke interieurobjecten en planten.

Badkamerstijl: landelijk

Een landelijke badkamerstijl ademt rust en warmte. Drukke en opvallende kleurencombinaties zijn uit den boze. Hout in combinatie met riet, gaan dan wel weer perfect samen! Naast houttinten, vind je ook veel witte en beige kleuren terug in combinatie met aardse tinten. Een dunne witte douchebak met ruwe houtstructuur? Of een witte douchebak met de look and feel van natuursteen? Ze passen helemaal in het plaatje! Net zoals bij de minimalistische stijl, kan je ook hier kiezen voor een bad met ronde vormen. Creëer je liever wat meer diepgang? Een matzwarte douchecabine met zwarte douchekraan zorgt voor het gewenste resultaat!

sfeerbeeld van een landelijke badkamerstijl

Op zoek naar jouw badkamerstijl?

Download onze brochure en ontdek de badkamerstijlen van Kinedo. Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!