Vind een dealer
Smart Design Nordic douchewand

Badkamertrends voor 2024 die je niet wil missen

overzicht

Heb je (ver)bouwplannen en wil je mee zijn met dé badkamertrends van het moment? Van Japanse en Scandinavische invloeden, tot het gebruik van koper of natuurlijke materialen, of een accentkleurtje op de muur … Ontdek hoe deze trends jouw badkamer kunnen transformeren in een oase van stijl en comfort.

Japandi

Deze trend combineert Japanse invloeden met Scandinavisch minimalisme, waarbij rust, eenvoud en natuurlijke schoonheid centraal staan. Kenmerkend zijn lichte zandtinten, aardse kleuren met groen als contrast, en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en keramiek.

Hou je van een lichte, rustgevende sfeer in de badkamer? Dan is de japandi-stijl iets voor jou.

Kinewall design vissengraat beige

Warme touch met koper

Koper en messing zijn niet alleen stijlvol, maar voegen ook warmte en diepte toe aan de badkamer. Deze metalen kunnen worden gebruikt in kranen, douchekoppen, handdoekrekken en zelfs wastafels voor een subtiele, maar luxe uitstraling.

Het gebruik van deze materialen in combinatie met natuurlijke houtsoorten en marmer creëert een rijke, gelaagde uitstraling die zowel modern als tijdloos is.

Hou je dus van een luxe-uitstraling met een warme touch? Dan mogen koperen elementen niet ontbreken in jouw badkamer.

Kinewall Design marmer wit

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout en marmer zijn niet alleen duurzaam, maar brengen ook een stukje natuur in de badkamer. Hout voegt warmte en textuur toe, terwijl marmer luxe en verfijning biedt.

Deze materialen kunnen afzonderlijk worden gebruikt of gecombineerd voor een eclectische, maar harmonieuze uitstraling. Ze zijn ook veelzijdig genoeg om te passen bij verschillende stijlen, van modern tot rustiek.

Gaat jouw voorkeur uit naar een badkamer met een natuurlijke, rustgevende sfeer? Dan raden we je aan om met natuurlijke materialen te werken in het ontwerp van je badkamer.

Kinewall Design beton met cirkels en hout

3D-structuren en reliëf

In deze trend gaat het om het toevoegen van visuele en tastbare dimensie aan de badkamer. Dit kan bereikt worden door het gebruik van 3D-tegels, gestructureerd behang of reliëf in badkamermeubels.

Deze elementen zorgen voor een dynamisch effect en voegen een tactiele ervaring toe. Textuur kan worden gebruikt om bepaalde delen van de badkamer te accentueren of om een algemeen gevoel van diepte te creëren. Misschien wel iets voor jou?

Gekleurde tegels

Je zag het misschien al in het Belgische tv-programma Huis Gemaakt in 2023, gekleurde tegels zijn trending in de badkamer. Deze trend biedt een leuke en gemakkelijke manier om persoonlijkheid en flair in de badkamer te brengen. Van levendige, enkele kleuren tot complexe patronen, gekleurde tegels zijn een statement op zich.

Ze kunnen worden gebruikt voor een opvallende feature wall, als vloerbedekking, of subtiele accenten rond de wastafel of in de douche. Het is een uitstekende manier om een centraal punt in de ruimte te creëren en de stijl van de badkamer te benadrukken.

Ben jij ook wel te vinden voor een accentmuur met een kleurtje in de badkamer? Dan staat deze trend jou op het lijf geschreven.

Kinewall Design blauw-groene tegels

Maak de badkamer van jouw dromen werkelijkheid

Ben je op zoek naar een douche voor jouw toekomstige badkamer? Ontdek al onze douchebakken, -wanden, -cabines en wandpanelen in onze catalogus en bezoek een Kinedo verdeler in jouw buurt. We wensen jou veel douchegeluk toe!