Vind een dealer
condens voorkomen in badkamer

Condens in de badkamer: 3 tips om het te voorkomen!

overzicht

Is er ook in jouw badkamer condensatie op te merken na een heerlijk warme douche of bad? Geen zorgen! Het komt voor in vrijwel iedere badkamer. Wist je dat er 3 manieren zijn om condensatie te doen laten verdwijnen? Ontdek ze in deze blog!

Wat is condens?

Condens(atie) ontstaat wanneer warme vochtige lucht in aanraking komt met koude oppervlaktes. Koude oppervlaktes zoals een spiegel, ramen of muren trekken de vochtige lucht aan en wordt daardoor vloeibaar. Hierdoor ontstaan er wazige vochtdruppels!

Wat kan je doen tegen condens?

Een warmere ruimte dankzij isolatie

Hoe dunner de wanden en vloeren zijn geïsoleerd, hoe groter de kans op condensatie. Kies daarom voor een drie dubbele beglazing voor je ramen, een dikke isolatiewand voor je muren of vloerverwarming voor je vloer. Hierdoor is je woning beter geïsoleerd en ontstaan er minder snel temperatuurverschillen. Het resultaat? Minder condensatie!

Lucht, lucht en nog eens lucht

Om een ruimte voldoende te ventileren zijn er twee mogelijkheden: een degelijk afzuigsysteem voorzien of één of meerdere ramen openzetten. Het is enkel op deze manier dat de warme vochtige lucht snel een weg naar buiten vindt.

Poetsen en schrobben

Wil je condensatie absoluut voorkomen? Ga dan na het douchen of baden met een zachte doek over alle vochtige oppervlaktes heen. Op die manier al redelijk wat vocht op! Spiegels maak je gemakkelijk proper maken met een anti-condens spray.

Advies nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Ontdek hier onze douchecabines! Wist je dat bij een douchecabine de kans op condensatie kleiner is t.o.v. een inloopdouche? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!