Vind een dealer
Badkamer met hout en saliegroen

De 4 populairste badkamertrends van het moment

overzicht

Een badkamer is al lang geen puur praktische plaats meer in het huis. Steeds vaker ontpopt deze ruimte zich tot een bijna volwaardig wellnessoord waar we volledig tot rust kunnen komen. Anno 2023 zijn er weer heel wat trends voor je badkamer om rekening mee te houden. Maar waar moet je nu net voor kiezen?

Breng kleur in je badkamer

Vergeet die saaie witte badkamer. Kleur in je badkamer is helemaal in. Saliegroen verovert onze harten en laat zich perfect combineren met aardetinten zoals beige, taupe, zand en terracotta. Zo creëer jij een rustgevende sfeer in de badkamer. Of kies voor een roze badkamer en breng meer leven in je badkamer met nude-tinten of wijnrood.

Bovendien wordt kleur niet langer gezien als een accent of toegevoegde waarde in je badkamer. Alles krijgt tegenwoordig een kleur: muren, vloeren, meubels, accessoires. Om  een harmonieus geheel te creëren kies je best één basiskleur die je aanvult met voldoende variatie in tinten en schakeringen.

Trek de harmonie door en kies voor kraanwerk in PVD-kleuren. Dit straalt klasse uit en geeft een extra accent aan je badkamer.

Laat je inspireren door de natuur

Haal de natuur in huis. Dat doe je door te kiezen voor een wandbekleding met een patroon geïnspireerd op de natuur: bladeren, natuursteen of een houtpatroon. Het assortiment decoratieve wandpanelen van Kinewall Design bestaat uit meer dan 12 verschillende afwerkingen, waaronder de natuurlijke eiken afwerking die zorgt voor een vleugje zachtheid in de badkamer.

Ook enkele planten toevoegen aan de inrichting van je badkamer is een meerwaarde. Planten verbeteren de luchtvochtigheid in je badkamer en zorgen er ook voor dat de vochtige lucht gezuiverd wordt.

Badkamer met houten muurpanelen

Ga voor grafisch

Ga voor de decoratietrend van het jaar: een grafische badkamer. Die creëer je zelf door te spelen met lijnen, kleurencontrasten en asymmetrie. Je hoeft bijvoorbeeld enkel een dunne zwarte lijn op een lichtgekleurde achtergrond te verwerken of je kan kiezen voor het Kinedo Smart Design douchewand met generfde zwarte aluminium profielen. Zo maak je van jouw badkamer een echte parel.

Kies voor de afwerking van je badkamer voor elleptische en asymmetrische vormen. Accessoires met willekeurige vormen doorbreken de eentoningheid. En dit geldt ook voor spiegels.

Heb je veel ruimte in je badkamer? Opteer dan een vrijstaand bad en geef zo een extra finishing touch aan je badkamer.

Douche met grafische muurpanelen

Mixen met materialen

Doorbreek de monotonie in je badkamer door materialen te mixen. Je bent vrij om te mixen en matchen naargelang jouw voorkeur en smaak om een uniek en creatief resultaat te bekomen.

Je kan combineren in materialen van zowel vloerbedekking als wandbekleding. Je kan de verschillende materialen gebruiken om een bepaald element extra te accentueren of net af te scheiden van de rest.

Speel met maten, vormen, kleuren en materialen om tot gedurfde contrasten en mooie combinaties te komen. Let wel op dat je altijd één kleur, patroon of materiaal kiest dat het dominante element zal vormen. Zo voorkom je dat je badkamer geen samenhangend geheel vormt.

Kies wat past bij jou en je badkamer

Klaar om jouw droombadkamer te ontwerpen? Ga langs bij een Kinedo-verdeler in jouw buurt en ontdek er alle nieuwe trends voor jouw badkamer.