Vind een dealer
Mama met kind in badkamer

De beste Kinedo douches voor jonge gezinnen

overzicht

Heb je jonge kinderen en ben je op zoek naar een geschikte douche voor nu en in de toekomst? Dan hebben we enkele tips voor jou. Ontdek hier waar je best op let bij het kiezen van een douche voor jouw gezin.

Best een bad of een douche?

Jonge gezinnen kiezen vaak voor een bad omdat dit de handigste oplossing lijkt om kinderen in te wassen. Een bad heeft praktisch wel wat voordelen, maar is niet altijd de meest ideale keuze. Heb je een kleine badkamer met te weinig ruimte voor een bad? Of heb je eigenlijk geen behoefte aan een bad op lange termijn? Dan kan je perfect kiezen voor een douche.

Welke douchebak is het meest geschikt voor kinderen?

Wanneer je kiest voor een douche, zijn er enkele aandachtspunten waar je best rekening mee houdt.

Kies bij voorkeur een inloopdouche waar je veel bewegingsruimte in hebt. Zo kan je je kind makkelijk wassen en er eventueel zelf bijspringen voor een snelle wasbeurt.

Daarnaast is een douchebak met antislipvloer onmisbaar in een douche voor jonge kinderen. De vloer in de douche kan voorzien worden van een antisliplaag of gemaakt worden van een materiaal met ruwe structuur, bijvoorbeeld mineraalcomposiet. Zo glijden kinderen (maar ook ouderen) zeker niet uit tijdens het douchen. Onze Kinemoon Style, Kinemoon Classic en Kinerock Evo zijn hier goede voorbeelden van.

Vrouw wandelt over douchebak met blote voeten

Naast een antislipvloer, is een lage instap ook belangrijk naar veiligheid toe. Een douchebak met lage instaphoogte zorgt ervoor dat je makkelijk in de douche stapt en niet kan struikelen over de rand van de bak.

Verder raden we aan om een thermostaatkraan te kiezen met een maximum van 38 graden zodat je kinderen zich niet kunnen verbranden aan heet water. Wist je trouwens dat er cool touch kranen bestaan die langs de buitenkant niet heet worden? Dat is nog veiliger!

Een (ingebouwd) zitje kan ook heel handig zijn bij het wassen van kleine kinderen. Ook later kan dit zeker nog van pas komen. Voor het wassen van baby’s, kan je ervoor kiezen om een badkuipje in de douche te plaatsen.

Welke douchewand kies je best?

Wanneer je kinderen in huis hebt, kies je best een stevige douchewand. Voor inloopdouches zijn onze solowanden ideaal zoals Ekinox Solo of Smart Design Solo. Ze zien er strak uit en beschikken over een rvs-muurstang voor extra stevigheid.

Vind de ideale douche voor jouw gezin

Op zoek naar een gepaste douche voor jouw badkamer? Ontdek ons aanbod douchebakken, douchewanden en douchecabines. Eentje gekozen? Ga dan langs bij een verdeler in jouw buurt om jouw bestelling te plaatsen. We wensen jou veel douchegeluk toe!