Vind een dealer
Kineline douchebak

De kleur van je douchebak kiezen: hoe doe je dat?

overzicht

De douchebak wordt steeds meer het middelpunt van de badkamer. Naast zijn functionele kenmerken op het vlak van comfort en de veiligheid, moet een douchebak ook perfect passen in de ruimte. Wit, zwart, gekleurd … Ontdek welke kleur je best kiest.

Wat is een douchebak?

Een douchebak is, zoals de naam al aangeeft, het essentiële element dat het water van de douche opvangt en afvoert. Hij kan op de vloer worden geplaatst, verhoogd of ingebouwd zodat hij gelijk is met de vloer voor een inloopdouche.

Voor alle doucheconfiguraties zijn er verschillende vormen en maten douchebakken: de klassieke vierkante en rechthoekige vormen en de kwartronde vorm, ideaal om ruimte te besparen.

Materialen van een douchebak

Wat de materialen voor douchebakken betreft, zijn mineraalcomposiet en acryl de meest voorkomende. Met hun niet-poreuze oppervlak voelen deze materialen zacht en warm aan, zijn ze antislip en vooral robuust en vlekbestendig. Qua esthetiek zijn nu allerlei kleuren, oppervlakten en afwerkingen mogelijk.

Hoe kies je de juiste kleur voor jouw douchebak?

De keuze van de kleur van je douchebak wordt voornamelijk bepaald door esthetische criteria. Maar ook andere, meer praktische overwegingen kunnen belangrijk zijn.

De rol van de douchebak in het badkamerontwerp

De kleurkeuze voor uw douchebak kan een grote invloed hebben op de stijl en sfeer van uw badkamer. Er zijn verschillende opties mogelijk:

  1. Kies een kleur douchebak die uniek is in de ruimte. Op die manier valt de doucheruimte op en lijkt deze het centrale element van de badkamer.
  2. Stem de douchebak af op de kleur van de muren, de wastafel of andere accessoires in de ruimte voor een subtiele herinnering die uw badkamer goed doet uitkomen.

In het geval van een ingebouwde douchebak kan je gaan voor contrasten of dezelfde kleuren. Een douchebak in een andere kleur dan de badkamervloer zal het douchegedeelte visueel afbakenen, terwijl een inbouwbak in dezelfde kleur als de vloer opgaat in de badkamervloer. Dit betekent dat er niet langer een duidelijke grens is tussen de douche en de rest van de ruimte, wat een indruk van ruimte en volume geeft. Dit is een effectieve manier om kleine ruimtes visueel te vergroten.

Douchebakken in verschillende kleuren

Kleurschakeringen, textuur, materiaal-imitatie, met de nieuwe generatie materialen kunnen douchebakken tot in het oneindige gedecoreerd worden.

Wit

De meest traditionele kleur voor de douchebak is nog steeds wit. Klassiek, het past bij alle stijlen en is tijdloos. Wit vergroot visueel de ruimte en bevordert de helderheid. In veel situaties is een witte douchebak de beste keuze, vooral omdat er verschillende oppervlakteafwerkingen beschikbaar zijn.

Binnen het Kinedo assortiment is de Kinesurf zaagbare douchebak verkrijgbaar in vier witte afwerkingen: steenlook, matte korrel, gladde glans en met een antisliplaag. Dit geeft je de mogelijkheid om de textuur te kiezen die jouw decoratie op een subtiele en geraffineerde manier vervolledigt.

Zwart

De zwarte douchebak is supertrendy. Het oogt chic en elegant en geeft karakter aan de ruimte. Bovendien past het perfect bij materialen zoals hout, glas of gewaxt beton. Het model Kinemoon Style uit het Kinedo-assortiment is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart. Met zijn maansteenlook wordt het resultaat resoluut esthetisch en eigentijds.

Grijs

Ook alle grijstinten zijn erg in trek. Minder hard dan zwart en meer aanwezig dan wit, vormen deze tinten een harmonieuze aanvulling op de inrichting van de kamer. Voor een zachte sfeer kiezen we lichtgrijs, dat we combineren met neutrale kleuren en wit.

Voor een meer stedelijke inrichting wordt donkergrijs het best gecombineerd met zwart. De douchebakken Kinemoon Style, Kinerock Evo en Kinesurf zaagbaar bieden een ruime keuze aan grijstinten, van licht tot donker.

Kineline douchebak

Wat is praktisch gezien de beste kleurkeuze voor een douchebak?

Afhankelijk van je levensstijl is het ook belangrijk rekening te houden met de onderhoudsvereisten van je douchebak, afhankelijk van de kleur die je kiest. De badkamer, en in het bijzonder de douche, is een ruimte die gevoelig is voor vlekken: watervlekken, kalkaanslag, schimmel, zeep- en schoonmaakmiddelresten.

Donkere kleuren zijn weliswaar stijlvoller, maar geven snel vlekken weer en vergen meer onderhoud. Lichte kleuren, vooral wit, zijn veel praktischer voor dagelijks gebruik. Ze zijn minder gevoelig voor vlekken en gemakkelijker schoon te maken. Ze moeten echter regelmatig worden onderhouden om te voorkomen dat ze verbleken.

Over het algemeen bieden tussenkleuren het beste compromis. Ze verbergen vlekken beter en vergen minder onderhoud.

Kies jouw Kinedo douchebak uit

Heb je een idee van welke kleur douchebak perfect zou passen in jouw badkamer? Ontdek al onze douchebakken en ga langs bij een verdeler in jouw buurt voor de aankoop van jouw douchebak.