Vind een dealer
Badkamer met zwarte elementen

Dit zijn de 7 leukste badkamertrends voor 2021!

overzicht

Ook al is 2020 nog niet voorbij, graag blikken we nu al vooruit op de leukste badkamertrends voor 2021! Benieuwd naar de nieuwste trends? Je ontdekt ze in deze blog. 

Kies voor kleur

Kleur in de badkamer is terug van weggeweest. In het verleden is wit een vaak gekozen kleur, omdat het voor rust zorgt en netjes oogt. Maar zoals de foto’s hieronder aantonen, kan ook kleur voor een oase van rust zorgen. Het valt op dat natuurlijke kleuren het ontzettend goed doen, zoals deze terracotta achtige kleur. Kies je voor een fellere kleur? Laat deze kleur dan de basis vormen en kies daarnaast voor rustige kleuren zoals beige, wit of zwart. Zo komt het totaalplaatje het mooist tot zijn recht. Mag het wat luxueuzer? Kies dan voor gekleurde tegels in plaats van verf.

Zwart als eyecatcher

Ook in 2020 waren zwarte accenten een absolute eyecatcher! Een trend die zich in 2021 gewoon blijft verderzetten. Of je nu kiest voor een zwarte douchecabine, een zwart wandpaneel of zwarte douchebak. Het is een absolute eyecatcher in je badkamerinterieur! Wil je een stoere industriële uitstraling? Of denk je eerder aan Scandinavische tinten? Met zwarte accessoires behaal je ongetwijfeld het gewenste resultaat!

Brons: als het wat anders mag zijn

Metaaltinten zoals brons zie je ook weer steeds vaker terugkomen. Een bronzen douchewand in combinatie met andere elementen zoals een bronzen lamp, kraan of andere interieurspullen zijn een absolute topper! Het geeft een verfijnde uitstraling aan je badkamer en combineer je gemakkelijk met andere roodbruine tinten zoals bamboe en hout.

retromotieven

Marmer is terug in!

Echt marmer is niet voor iedereen betaalbaar, gelukkig is er daarom de douchebak met marmerlook van Venato! Het zorgt voor een stijlvolle uitstraling en valt mooi te combineren met andere kleuren en materialen. Ze zorgt voor een zachte uitstraling en tegelijkertijd zorgt het voor luxe en finesse.

Venato maakt deel uit van de kinerock+ serie en is een mineraalcomposiet douchebak volledig gekleurd in massa met een oppervlak in witte marmerstructuur Het oppervlak is van nature antislip, de toplaag is ook voorzien van een antibacteriële gelcoating. Dit maakt haar erg gemakkelijk in onderhoud!

marmer douchebak

Stoer met beton

Beton is altijd al trendy geweest en je ziet het ook steeds vaker terug in badkamers. Van betontegels tot betonnen wanden of – douchebak, je kijkt er niet meer naast. Het zorgt voor een stoer en koeler gevoel, maar met de juiste accenten zoals hout en zachte wit en beige tinten voelt het toch warm aan.

Wil je het beton effect niet volledig doortrekken? Dan kan je kiezen voor betonaccenten, zoals een douchebak met de look and feel van beton.

Terug naar vroeger

Kleur geeft energie en straalt leven uit! Misschien net daarom dat we sneller terugvallen op de energieke retromotieven van vroeger? Hoe dan ook, de tijd van toen is weer helemaal terug! Van typische metrotegels of keramische tegels met kleurrijk motief tot geometrische douchewanden in een vrolijk maar nog steeds stijlvol patroon.

Technologische snufjes, ook in je douche!

Niet alleen het oog wil wat, ook het gemak in de douche zelf primeert steeds vaker. Veel douchecabines, zoals de Kinedesign, zijn ook uitgerust met een digitale bediening waarbij je de temperatuur, sterkte van de straal, timing van de douchebeurt… zelf instelt. Ook op vlak van stoom, muziek en verlichting zijn er verschillende mogelijkheden. Nog een belangrijke reden waarom douchecabines absoluut trending zijn!

Advies nodig?

Weet je zelf niet goed waar je naar op zoek bent? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!