Vind een kinedo installateur
Sfeerbeeld van een persoon die een douchebak schoonmaakt

Douchebak schoonmaken: praktische tips per materiaal

overzicht

Kalkaanslag en vuil behandel je nog altijd het beste door je douche en/of douchebak regelmatig schoon te maken. Je douchebak simpelweg droogvegen is vaak al genoeg! Doe je dit niet op regelmatige basis, dan zijn er nog andere middeltjes die helpen.

Douchebak schoonmaken: regelmaat helpt

Echt ontspannen na een douche? Dan moet je je douchebak schoonmaken. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar door dit te doen moet je je douchebak veel minder vaak schoonmaken. En dat is toch écht pas genieten? Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk om de daad bij het woord te voegen. Gelukkig zijn er handige schoonmaaktips!

Douchebak van acryl of polyester poetsen

Ook een douchebak uit acryl of polyester maak je schoon met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Al heb je soms een steviger product nodig om het echt clean te krijgen. Ook nu laat je bijtende producten beter aan de kant staan en kies je beter voor speciale acrylreiniger. Die vind je in de winkel of speciaalzaak. Breng het product aan op een doek en spoel goed na. Het meest hardnekkige vuil krijg je hiermee weg!

Om je douchebak te beschermen, kan je een laagje autopolish aanbrengen. Zo maak je het oppervlak terug glanzend en zorg je voor een waterafstotend laagje. Let op! Gebruik autopolish niet bij mat acryl of polyester, want zo gaat de matte look verloren.

Douchebak met solid surface onderhouden

Solid surface is een niet-poreus materiaal dat je normaal gemakkelijk onderhoud met een vochtige doek. Is dit niet voldoende, dan kan je ervoor kiezen om CIF te gebruiken. Breng eerst heet water aan op de douchebak, breng daarna cif aan op de plaatsen waar veel vuil of kalk zichtbaar is. Ook nareinigen doe je met heet water! Wrijf vervolgens na met een droge zachte doek.

Composiet douchebak poetsen

Een douchebak van composiet vraagt weinig onderhoud, daarom wordt ze ook veel gekozen! Composiet maak je gemakkelijk schoon met een zachte vochtige doek. Hardnekkige strepen haal je weg met goed warm water en een zachte zeep. Bijtende middelen of schurende materialen laat je ook nu best in de kast staan.

Op zoek naar een douchebak voor je badkamer?

Ontdek hier al onze douchebakken! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!