Vind een dealer
Douchewandpaneel steenstructuur Kinewall Pietra

Douchewandpaneel als eyecatcher in je badkamer!

overzicht

Met een (douche)wandpaneel geef je jouw (inloop)douche én badkamer een luxueuze uitstraling! In deze blog vertellen we je wat de mogelijkheden en voordelen zijn van een douchewandpaneel.  

Voordelen douchewandbekleding

Een douchewandpaneel oogt niet alleen strak en luxueus, het brengt ook verschillende voordelen met zich mee:

  • Eenvoudige installatie: in plaats van 14 douchetegels plaats je twee wandpanelen en je bent klaar! Eén douchewandpaneel bedekt één volledige muur in je douche.
  • Ook het grondig poetsen en schrobben van voegtegels mag je achterwege laten, simpelweg omdat ze er niet meer zijn.
  • Vochtproblemen zijn verleden tijd, want water kan niet achter de wandpanelen geraken.
  • Een douchewand is het perfecte renovatieproduct. Je plaatst ze gemakkelijk over bestaande tegels of verbergt er verouderde wanden mee.

Natuurlijk wordt de uitstraling van de douchewand bepaald door de textuur en de kleur van de wand zelf. En daarin bestaan verschillende mogelijkheden!

Douchewand met een leisteenstructuur: stoer en neutraal!

De wandpanelen van de Kinewall rock hebben een stoere leisteenstructuur. De look van natuursteen is oorspronkelijk gemaakt van mineraalcomposiet. De douchewand is niet poreus en zorgt daarom voor een strakke en naadloze afwerking.

De wandpanelen zijn leverbaar is zes neutrale kleuren: wit, zwart, antraciet, mokka, zand en steengrijs. De stijlvolle kleuren zorgen meteen voor een luxueuze afwerking. Ook de installatie is erg gemakkelijk! De wandpanelen zaag je ter plekke op maat en met schroeven of lijm breng je ze vervolgens op de muur aan. Voorbereidend werk is hier niet voor nodig.

Douchewandpaneel leisteenstructuur

Douchewand met een steenstructuur: zacht en onderhoudsvriendelijk

De wandpanelen van de Kinewall Pietra hebben een ruwere steenstructuur. Het unieke met steen gestructureerde oppervlak zorgt voor een natuurlijke antislip afwerking. Maar eigenlijk is de douchewand gemaakt van biocryl, een sterke kunststof die gemakkelijk te onderhouden is.

De Kinewall Pietra bestaat uit wit, antraciet, betongrijs en zwart. De wanden passen perfect in elkaar, hierdoor zijn er ook geen naden zichtbaar. Dit oogt niet alleen strak, maar maakt ze ook hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud.

Douchewand met gekleurd kunsthars: licht en waterdicht

De wandpanelen van de Kinewall Design bestaan uit meerdere lagen kunsthars. Hierdoor zijn de wanden licht van gewicht en 100% waterdicht. Kinewall Design is beschikbaar in 10 verschillende kleuren en bestaat in verschillende structuren. Naast de rustige en zachte tinten, bestaat de douchewand ook in vrolijkere en opvallende prints.

Ook deze douchewanden zijn gemakkelijk op maat te zagen en te boren. Met lijm of schroeven maak je ze vast op elke type ondergrond.

Advies nodig?

Ben je op zoek naar de geschikte douchewand voor in jouw badkamer? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!