Vind een kinedo installateur
Sfeerbeeld van een badkamer met dubbele douche

Dubbele douche overwegen? Hier moet je aan denken!

overzicht

Een dubbele douche: voor veel mensen is het een droom! Je bespaart niet alleen veel tijd in de ochtend, het geeft ook een heerlijk luxe gevoel aan je badkamer. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken waar je op moeten letten! Een woordje uitleg in onze blog.  

 

Dubbele douche: ruimte

“Als ik twee keer de afmeting tel van een kleine douche, dan is mijn dubbele douche toch ruim genoeg?” Helaas niet! Als je aangenaam wil douchen met twee moet je kiezen voor een ruime inloopdouche van 170 x 100 cm, 180 x 100 cm of zelfs 200 x 100 cm. Tussen de douchekranen laat je best een afstand van 60 tot 100 cm. Zo heeft iedere persoon meer dan voldoende ruimte en sta je toch gezellig ‘samen’ onder de douche!

 

Dubbele douche: aansluiting

Wanneer je twee douchekranen voorziet, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals de waterdruk, de temperatuur en de afvoer van het water. Een normale combiwarmteketel is bijvoorbeeld niet voldoende. Denk aan een gasgestookte boiler, in combinatie met een eenvoudige ketel. Zo ben je zeker dat er warm water is voor twee personen wanneer er tegelijkertijd gedoucht wordt. Vraag hiervoor voldoende raad bij je installateur.

 

Waar moet je aan denken bij het samenstellen van een dubbele douche?

– Als eerste bepaal je de indeling en toegang van je douche: Komt de douche tussen 2 muren in? Of tegen 1 wand? En langs welke kant wil je de douche betreden: links of rechts?
– Bepaal de afmeting: Hoe breed gaat die dubbele douche nu effectief worden? Wanneer er wordt nagedacht over de afmeting, wordt er in een weg vaak ook nagedacht over het type douchedeur. Al kan je natuurlijk ook kiezen voor een solo douchewand, en geen douchedeur!
– Na de indeling, afmeting en toegang is tijd voor het leukste: kleuren en designs kiezen! Ga je voor natuurkleuren? Of mag het zwaarder ogen en ga je voor een beton – of donkergrijze tegel?
– Als laatste is er ook nog het kraanwerk. En ook hier is veel keuze in! Zo kan je kiezen voor een douchekolom of regendouche.

 

Op zoek naar een douchekolom of regendouche?

Ontdek onze douchekolommen en regendouches zelf! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!