Vind een dealer

Een douche en bad in één? Hier moet je aan denken!

overzicht

Het comfort van een bad gecombineerd met de efficiëntie van een douche? Steeds vaker vormt het de oplossing in tal van badkamers. Je bespaart er niet alleen heel wat ruimte mee uit, je behoudt ook gewoon beide mogelijkheden. Uiteraard is een douche snel en praktisch maar soms gaat er nu eenmaal niets boven een heerlijk warm bad. Maar waar moet je nu precies aan denken bij een bad en douche in één? 

Wanneer kies je voor een vaste of bewegende douchewand?

Je bad gebruiken als douche doe je simpelweg door het plaatsen van een douchescherm. Dit is een constructie waarbij de douchewand tegen de badkamerwand wordt gemonteerd met behulp van een muurbevestiging. Op die manier rust de wand op de rand van het bad. Hierdoor vangt de douchewand waterdruppels op waardoor je badkamer volledig droog blijft tijdens het douchen.

Daarnaast is er ook een verschil tussen vaste en bewegende doucheschermen. Is het bad gemakkelijk te betreden langs verschillende kanten? Dan kan het douchescherm permanent langs een bepaalde kant worden vastgezet op het bad. Staat je bad bijvoorbeeld tegen een muur waardoor je maar langs één kant kan instappen? Dan is een bewegend douchescherm de oplossing! Een bewegende douchewand bestaat in de vorm van een vouwdeur, draaideur, dubbele klapdeur en af en toe zelfs als schuifdeur.

Welke soorten douchewanden zijn mogelijk?

Ieder douchescherm wordt in de eerste plaats geproduceerd uit kwalitatief veiligheidsglas, zo vindt het douchen en baden steeds in veilige omstandigheden plaats. Dankzij een speciale coating is het glas beschermd tegen kalkaanslag en zeepresten, dit maakt de wand gemakkelijk in onderhoud.

Op vlak van afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. Vaak wordt er gekozen voor helder glas maar ook mat glas, gekleurd glas of de combinatie van de twee zijn een optie. Naast een rechte afwerking zijn ook afgeronde douchewandmodellen steeds vaker terug te zien. Je kiest dus het best voor de douchewand die het mooiste past binnen jouw badkamerinterieur.

Combinatie bad en douche? Toegankelijk voor iedereen!

De bad-douchecombinatie wordt volledig toegankelijk dankzij Duo. De installatie beschikt over een 8 mm dikke glazen deur die je opent langs de binnenkant van het bad. De instaphoogte bedraagt maar 5 cm waardoor Duo een moeiteloze én veilige toegang geeft tot je bad én douche. De combinaties zijn eindeloos, Duo installeer je gemakkelijk in een hoek, nis of tegen een muur. Benieuwd? Je leest er hier alles over!

Thuisadvies nodig? 

Je lokale installateur komt gratis en vrijblijvend bij je langs om een goede inschatting te maken van jouw situatie. Vind hier een dealer in jouw buurt!