Vind een dealer
Planten in de badkamer

Een urban jungle creëren in je badkamer: de beste planten

overzicht

Haal de natuur in huis met een urban jungle look in je badkamer. Het plaatsen van kamerplanten in deze ruimte ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar is ook voordelig voor je gezondheid. Ontdek hoe je jouw badkamer transformeert naar een urban jungle.

Welke planten kiezen voor de badkamer

Hoewel je zou denken dat planten het niet goed doen in een vochtige, donkere ruimte als de badkamer, hebben sommige soorten dit net wel heel graag. Denk hierbij aan planten die normaal te vinden zijn in tropische omgevingen zoals – ja je raadt het goed – een jungle.

Planten die het goed doen op plekken met een hoge luchtvochtigheid en weinig zonlicht zijn bijvoorbeeld:

  • Drakenplant
  • Kentia palm
  • Graslelie
  • Calathea
  • Monstera
  • Varen (krulvaren of blauwvaren)
  • Lepelplant

De toevoeging van planten in je badkamer  geeft de ruimte meer karakter en warmte. Ga gerust voor een mix van grote en kleine kamerplanten om voor afwisseling te zorgen.

Planten in de badkamer

Voordelen van kamerplanten in de badkamer

Naast gezelligheid brengen kamerplanten ook heel wat voordelen mee voor je gezondheid. Ze zijn namelijk luchtzuiverend, produceren zuurstof en werken ontspannend.

Complete jungle look met natuurlijke materialen en kleuren

Wil je voor een complete jungle look gaan? Vul je groene oase van rust aan met natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboo en natuurlijke kleuren zoals groen, aardetinten, wit en grijs.

Neem zeker een kijkje naar onze Kinewall Design wandpanelen. Deze tegelloze wandpanelen zijn makkelijk te monteren en verkrijgbaar met verschillende natuurlijke designs. Zo creëer je jouw urban jungle look in een vingerknip.

Maak het totaalplaatje af met je droomdouche

Op zoek naar een douchecabine, -wand, -bak, -kolom of muurpanelen voor je badkamer? Blader eens door onze nieuwe catalogus van 2023-2024 en ga langs bij een verdeler in jouw buurt voor meer informatie of advies. We wensen jou veel ontspannende momenten en douchegeluk toe!