Vind een kinedo installateur

Hoe verstopte badkamerleidingen voorkomen?

overzicht

Water dat niet wegstroomt tijdens het douchen of baden, in vrijwel iedere badkamer komt het al wel eens voor. Afhankelijk van de oorzaak kunnen sommige verstoppingen eenvoudig vermeden of verholpen worden. Is je doucheputje toch verstopt? Wie weet maak je het zo weer vrij met een van onze tips!

Hoe een verstopt doucheputje voorkomen?

Door een wekelijks onderhoud worden veel verstoppingen gemakkelijke vermeden. Hoe? In de eerste plaats is het handmatig verwijderen van haren en ander vuil aangewezen. De douche iedere keer naspoelen met heet water zorgt ervoor dat zeepresten worden opgelost. Je zou het misschien niet zeggen, maar op termijn kunnen ook zeepresten voor opstoppingen zorgen.

Hoe doucheputje ontstoppen?

Kokend water

Soms is heet water niet voldoende om zeepresten op te lossen, kokend water kan in dat geval wel helpen! Probeer deze techniek als eerste om je verstopt doucheputje vrij te maken voordat je met bijtende producten te werk gaat.

Ontstopper

Werkt kokend water niet? Dan is een ontstopper misschien wel de manier om de ontstopping naar boven te krijgen. Al hangt dit vaak af van de manier waarop de leidingen zijn geïnstalleerd. Hoe dan ook is dit wel het proberen waard!

Baking soda en azijn

Een goed alternatief voor een bijtende en chemische ontstopper? De combinatie van baking soda en azijn! Meng 50 gr baking soda met 80 ml azijn en giet het meteen in het doucheputje. Laat het bruisend mengsel een uurtje inwerken en laat vervolgens heet water door de leiding stromen.

Nog steeds geen succes?

Dan is er vrijwel niets meer wat je zelf kan doen om de leidingen vrij te maken. Tijd dus om de professionele hulp van een loodgieter in te schakelen!