Vind een dealer
Mogelijkheden douchecabine

Kiezen voor een douchecabine of inloopdouche?

overzicht

Een inloopdouche of douchecabine, ze ogen niet alleen modern maar vormen ook een goede keuze op lange termijn. Een inloopdouche is gemakkelijker in onderhoud terwijl een douchecabine de warmte meer centraliseert op één plaats. Hoe je de afweging maakt tussen de twee? We maken graag de vergelijking voor jou.

Een douchecabine? Dat is eindeloos combineren.

Zoals het woord zelf zegt, is een douchecabine een geslotenruimte’ die bestaat uit verschillende wanden en een douchebak met één of meerdere deuren. Het aanbod binnen douchecabines is groot: vierkant of rechthoekig? Meerdere hoeken of halfrond? De opties zijn erg uitgebreid.

Letterlijk en figuurlijk, want een douchecabine maak je zo luxueus als je zelf wil. Massagestralen, speciale verlichting of een vochtbestendige radio? Tal van mogelijkheden worden rechtstreeks ingebouwd en mooi weggewerkt. Een douchecabine is dus een totaaloplossing waarbij alles op elkaar is afgestemd in één geheel.

Voordelen van een douchecabine?

Het grootste voordeel van een douchecabine is dat het water en de warmte binnen de douche blijven. De badkamervloer wordt niet volledig nat, terwijl dit bij een inloopdouche wel sneller het geval is.

Ook de hoogte van de cabine geeft je verschillende mogelijkheden. Kies je voor een vaste douchecabine? Dan mag je rekenen op een douchebak, inclusief deur(en) en een dichte bovenkant. Douchen vormt op deze manier een bubbel van warmte.

Een losse douchecabine heeft dan weer geen bovenzijde, waardoor je kan spelen in hoogte. De douche vormt hierdoor een geheel met de badkamer en ook de lucht en warmte binnen de douche stijgen minder snel doordat de stoom langs de bovenkant weg kan.

Een douchecabine beschikt wel over meerdere hoeken en randen waardoor vuil en kalkaanslag sneller ophopen. De materialen van tegenwoordig zijn hier wel goed op afgestemd maar weet dat het hoe dan ook meer onderhoud met zich meebrengt.

Een inloopdouche als eyecatcher in jouw badkamer!

Een inloopdouche is niet alleen een ware blikvanger, het geeft je badkamer ook een ruime en luxueuze uitstraling. Kiezen voor een inloopdouche is kiezen voor een laagdrempelige oplossing. Er zijn geen boorden of randen waardoor de douche toegankelijk is voor jong en oud. Tegelijkertijd zijn de strakke oppervlaktes ook interessant voor onderhoud. Weinig boorden en randen brengen minder poetswerk met zich mee.

De ruime toegang zorgt voor geen grote temperatuurverschillen tussen de douche en de badkamer. Dit voelt aangenamer wanneer je uit de douche stapt, rekening houdend met de temperatuur in de badkamer zelf.

Waarom vormt een inloopdouche een flexibele oplossing?

Met de afmetingen van een inloopdouche ga je volledig zelf aan de slag! Dit geeft je meer ruimte om je inloopdouche aan te passen op de grootte en het design van je badkamer zelf. Een douchekolom en douchewand geven ook een bepaalde uitstraling aan jouw inloopdouche!

Op vlak van prijzen heb je alles volledig zelf in de hand, zo kan je gaan van heel basic tot erg uitgebreid. Dit in tegenstelling tot douchecabines, waarbij je vertrekt vanuit een standaard samengesteld pakket.

Advies nodig?

Je merkt het, er zijn heel wat verschillen tussen een douchecabine en inloopdouche. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!