Vind een dealer
sfeerbeeld van een minimalistische en moderne badkamerstijl

Minimalistische badkamer: kies voor zwart en wit!

overzicht

Less is more, zeker wanneer je kiest voor een minimalistische badkamer. Een minimalistische badkamer voelt rustig en geordend aan: perfect voor wanneer je je ’s ochtends klaarmaakt voor een drukke dag of wanneer je ’s avonds even op adem wil komen. Zwart en wit zijn volgens de laatste trends de perfecte kleuren voor een minimalistische badkamer!

Minimalistische badkamer: zwart en wit zijn de perfecte combinatie

Zwart en wit zijn contrasterende kleuren van elkaar en net daardoor versterken ze elkaar. Dit zorgt voor een levendig badkamerinterieur dat tegelijkertijd kracht en rust uitstraalt. De contrasterende kleuren zorgen er ook voor dat ieder element nog stijlvoller oogt.

Minimalistische badkamer: kies je badkamermeubel en douche juist uit

Of je nu voor de keuze staat om een volledig nieuwe badkamer te kiezen, of je geeft je huidige badkamer een make-over. Door rekening te houden met de volgende elementen creëer je een minimalistische stijl.

1. Badkamermeubel
Kies je voor een wit badkamermeubel met een witte wasbak? Dan heb je meer speling om met zwarte accenten te werken! Denk aan zwarte kranen, spiegels met een zwarte rand of een zwarte accentmuur. Is je badkamermeubel volledig zwart, inclusief de wasbak? Dan is het beter om te kiezen voor veel witte elementen zoals witte muren en een witte douchebak. Anders gaat je badkamer meteen zwaarder en kleiner ogen.

2. Douche
In je (inloop)douche maak je je muren het beste wit. Dit zorgt niet alleen voor een frisser gevoel. Op die manier kan je ook meer aandacht besteden aan je douchekraan en douchebak. Zo kan je kiezen voor een zwarte douchekraan, of een douchebak met de look and feel van marmer. Want in een minimalistisch badkamerinterieur zijn het de kleine details die een verschil maken!

sfeerbeeld van een accessoire voor in een minimalistische badkamer
sfeerbeeld van een douchebak voor in een minimalistische badkamer

3. Kies bewust alle elementen

Enkel datgene wat nodig is, vormt de basis van een minimalistisch design. Zo weinig mogelijk spullen hebben, is aangewezen. Schuiven en verplaatsen maakt plaats voor een echte opgeruimde badkamer! Kies daarom je andere badkamermeubels ook doelgericht uit. Handige lades of toch liever een kast met schappen? Denk er op voorhand goed over na, want daar ga je achteraf blij mee zijn! Een plankje tegen de muur met daar een paar producten op, of een plant in de hoek van je badkamer, dat zijn de enigste elementen die zijn toegestaan wanneer je die minimalistische sfeer helemaal tot leven wil wekken

TIP: Een spiegelkast als badkamermeubel vergroot de ruimte extra. Dé manier om dat minimalistisch gevoel nog meer open te trekken!

Op zoek naar een minimalistische douchekraan?

Ontdek hier al onder douchekranen en douchekolommen! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!