Vind een kinedo installateur
Sfeerbeeld van de Kocoon configurator

Ontwerp je eigen douche met de Kocoon configurator!

overzicht

Gebruik je je bad amper? Of vind je je badrand te hoog om in het bad te stappen? Vervang je bad door een mooie inloopdouchecabine van Kocoon! Dankzij onze online tool, maak je zelf een mooi design en krijg je een beeld over de totaalprijs. Wat de mogelijkheden allemaal zijn in de tool, ontdek je in deze blog! 

1. Indeling en toegang tot je doucheruimte

Voordat we van start gaan moet je bepalen waar je je douche gaat plaatsen! Komt deze tussen 2 muren in? Of tegen 1 wand? En langs welke kant wilt u de douche betreden: links of rechts?

sfeerbeeld van een douchesamenstelling dankzij de kocoonconfigurator

2. Afmeting en toegang van je douche

Wat is de afmeting van je douche? De lengte moet zich tussen de 100cm en 205cm bevinden, de breedte moet tussen de 69cm en 106cm zitten. Zodra je jouw afmetingen hebt doorgegeven, kan je kiezen uit verschillende afmetingen! Tegelijkertijd mag je ook al nadenken op welke manier je de deuren van je douche graag zou openen: kies je voor een inloopdouche of ga je voor een schuif- of draaideur?

3. Kleuren en accenten

Na de praktische indeling, is het tijd voor het leukste gedeelte: het kiezen van kleuren en designs voor de wandpanelen! Er is keuze uit maar liefst 12 tinten en motieven: van verschillende beige en wittinten tot grijs, zwart en panelen met houtlook. Naast de wandpanelen moet er natuurlijk ook een douchebak gekozen worden! De kleurmogelijkheden? Glanzend wit, mat wit met antislip of taupe.

4. Kraan of douchekolom

Ook het kraanwerk of de douchekolom bepaalt het design van je douche! Een douchepaneel met hydromassage? Een regendouche? Of de combinatie van een hoofddouche en handdoucheset? De drie mogelijkheden zijn beschikbaar! Hopelijk heb je niet te veel last van keuzestress, want je hebt keuze uit maar liefst 25 verschillende modellen. Vind je het moeilijk om online te beslissen? Geen zorgen, je bent niet verplicht om deze box in te vullen!

5. Installatieaccessoires

Installeer je de douche zelf? Dan kan aan het einde van het ontwerp ook nog kiezen voor verschillende installatieaccessoires zoals bijvoorbeeld een zitje, een antislip toegangsdrempel, stelpoten voor de douchebak…

Test de Kocoon configurator zelf!

Klik hier om de Kocoon configurator zelf uit te proberen! Heb je vragen? Neem contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!