Vind een kinedo installateur
sfeerbeeld van de opzet waskom moon

Opzet waskom: hoe maak je een keuze?

overzicht

Een opzet waskom staat letterlijk boven op je wastafel, net daarom vormt het zo’n mooie eyecatcher binnen je interieur. Een opzet waskom zorgt voor comfort en uitstraling, maar hoe maak je de juiste keuze? We geven graag enkele tips.

Opzet waskom: kies de vorm

Afhankelijk van de stijl die je voor ogen hebt in je badkamer, kan je jouw opzet waskom kiezen. Rond, ovaal, rechthoekig of liever vierkantig: tegenwoordig is alles mogelijk! Wil je graag een strakke en moderne stijl creëren? Kies dan voor een vierkante of rechthoekige opzet waskom, zoals bijvoorbeeld onze opzetkom Wood. Zie je het liever wat zachter en voel je je helemaal thuis in een Scandinavische stijl? Dan is een ovale of ronde opzet waskom meer iets voor jou, zoals onze opzetkom Moon. Ze zijn niet meer weg te denken uit het badkamerinterieur van tegenwoordig!

sfeerbeeld van de opzet waskom moon
sfeerbeeld van de opzet waskom moon

Opzet waskom: kies het materiaal

Naast de vorm van de waskom, is het ook belangrijk om aan het type materiaal van de waskom te denken. Want dit heeft dan weer een invloed op de duurzaamheid en het gemak in onderhoud.

 

Mineraalcomposiet

Opzet waskommen gemaakt van mineraalcomposiet zijn poriënvrij, hierdoor kunnen bacteriën en zeepresten zich moeilijk aan het oppervlak hechten. Erg handig op vlak van onderhoud! De hygiënische waskom maak je met een vochtige doek eenvoudig proper.

Een ander voordeel is dat mineraalcomposiet slijtvast en harder is t.o.v. bijvoorbeeld acryl. Acryl is gevoeliger voor krassen, terwijl je bij mineraalcomposiet hier weinig last van hebt. Op zoek naar waskommen gemaakt van mineraalcomposiet? Ontdek de opzetwaskommen Wood & Moon.

 

Natuursteen

Zie je het graag wat exclusiever? Dan is natuursteen de way to go! Al moet je wel wat meer aandacht besteden aan het onderhoud. Natuursteen is poreus waardoor bijtende middelen gemakkelijk in de steen trekken. Het is zo dat vlekken en oneffenheden ontstaan. Daarom worden opzet waskommen uit natuursteen altijd voorzien van een geïmpregneerde beschermlaag. Deze beschermlaag vervaagt na een tijdje, waardoor je de waskom regelmatig moet voorzien van een nieuwe beschermingslaag.

 

Porselein

Een ander vaak gekozen materiaal is porselein. Dit materiaal is meestal beschikbaar in wit en zwart met een glanzende of matte afwerking. Porselein heeft een glad en krasbestendig oppervlak. Hierdoor ben je zeker van een onderhoudsvriendelijke badkamer. Met water en een vochtige doek maak je de volledige opzet waskom in een handomdraai weer proper. En daarnaast zorgt ze ook nog eens voor een fris en proper gevoel in je badkamer!

Op zoek naar een opzet waskom?

Ontdek hier onze opzetkommen Wood & Moon. Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!