Vind een dealer

Schoonmaaktips badkamer: 6 snelle tips om dagelijks toe te passen!

overzicht

Hoe je het ook draait of keert, je brengt toch redelijk wat tijd door in je badkamer. Conclusie? Het wordt er ook snel weer terug vuil! Tenzij je erop let om je badkamer dagelijks op te ruimen, en dat hoeft helemaal niet lang te duren. In deze blog geven we 6 schoonmaaktips die je gemakkelijk zelf toepast! 

 

1. Streeploze spiegels

Wil je je spiegel schoonmaken? Dan zijn veel mensen vaak druk in de weer met een warm zeepsopje, koud water, een ramenwisser en een microvezeldoek. Vanaf nu mag je alles in de kast laten zitten, op die microvezeldoek na. Daarnaast heb je ook wat water en een droogdoek nodig.

Maak de microvezeldoek nat en veeg je spiegel af. Droog nadien af met de droogdoek en klaar! Je hebt terug een schitterende spiegel in nog geen 20 seconden.

 

2. Heldere gootsteenzeef

Zit er een vale schijn op de gootsteenzeef van je wastafel? Dan is het tijd om hier wat aan te doen. Want hoe langer je het zo laat, hoe moeilijker je het terug netjes krijgt! Het enige wat je nodig hebt zijn wat watjes, samen met een scheutje azijn.

Breng de azijn rijkelijk aan op de wattenschijfjes en leg ze op de gootsteenzeef van je wastafel. Laat dit ruime tijd intrekken! Zodra je de watjes eraf haalt, zal je al snel merken dat het zeefje weer helder is. Zo niet, kan je naspoelen met wat water of de stappen opnieuw herhalen.

 

3. Kraan laten stralen

Net zoals het putje van je wastafel, wordt ook je kraan na een tijdje dof van de kalkaanslag. Ook nu heb je weer azijn nodig, samen met een aantal (microvezel)doeken.

Maak de doeken vochtig met azijn en wikkel ze rond de kraan heen. Afhankelijk van de kalkaanslaag laat je de doek een uurtje of langer intrekken. Daarna is alle kalk verdwenen en glanst je kraan weer als voordien! Dit kan je ook toepassen op je douchekraan.

 

4. Zeepresten verwijderen

Droogtrommeldoekjes zijn een van de grootste lifehacks wanneer het aankomt op het verwijderen van zeepresten op je glazen douchewand. In Nederland is het een bekend begrip, maar in België niet. Al komt daar nu misschien snel verandering in?

Door een nieuw droogtrommeldoekje nat te maken, haal je de zeepresten in een vlotte beweging van de douchewand af. TIP: ze zijn verkrijgbaar in de Albert Heijn! Krijg je de zeepresten niet weg met droogtrommeldoekjes? Dan is de kalkaanslag te hardnekkig en moet je met andere producten te werk gaan.

 

5. Douchekop ontkalken

Stroomt er nog amper water door je douchekop omdat er zoveel kalkaanslag op aanwezig is? Schoonmaakazijn to the rescue! Vul een emmer met schoonmaakazijn, schroef de douchekop los en leg de kraan in de emmer.

Laat het 24 uur trekken, spoel de douchekop daarna af met water en schrob, indien nodig, de overige kalk eraf met een tandenborstel. Is de kalkaanslag niet volledig verdwenen? Herhaal het proces dan opnieuw tot de kalk helemaal is verdwenen!

 

6. Glanzende badkuip

Gouden raad van tante Kaat: gebruik karnemelk voor het poetsen van je badkuip! Giet een flinke scheut karnemelk in de badkuip, laat intrekken en veeg na met een spons. Al het vuil zou je zo moeten kunnen wegvegen, met een blinkende badkuip als resultaat.

TIP: Karnemelk kan je ook gebruiken voor je badkamertegels!