Vind een dealer
Horizon stoomcabine

Stoomcabine douche: hoe onderhouden?

overzicht

Een stoomcabine is àltijd genieten! Maar om er optimaal gebruik van te maken, moet je ze ook goed onderhouden. In onze blog leggen we uit hoe je dat moet doen!

Stoomcabine douche onderhouden

Veel stoomcabines zijn gemaakt van acryl en glas. Twee onderhoudsvriendelijke materialen! Vuil hecht zich sowieso al moeilijker aan deze materialen, waardoor het onderhoud vlot verloopt. Heet water en een zacht reinigingsmiddel helpen vaak al heel erg goed.

Wat kan je doen om je stoomcabine goed te onderhouden?

  1. De glazen wanden/douchedeuren maak je gemakkelijk proper door ze droog te vegen met een droge zachte doek nadat je hebt genoten van je douche. Of geef een kleine douchewisser een vaste plaats in je douche, want ook dat werkt prima om vuil en kalkaanslag te verminderen!
  2. Een stoomcabine bestaat uiteraard niet alleen uit glas. Ook de units moet je nu en dan reinigen. Dit doe je door de unit los te koppelen en ze in een emmer te leggen, gevuld met water en azijn. Laat dit een uurtje trekken! Leg ze daarna op een droge doek en laat opdrogen. Reken hiervoor zo’n 12 uur uit. Ook de kitnaden van je stoomcabine maak je best regelmatig proper, want na heel wat jaren treedt er verkleuring op. Dit stel je langer uit door ze proper te maken met water en azijn. Spoel altijd goed af met heet water!
  3. De kranen maak je proper door ze na te spoelen met ijskoud water. Het liefst iedere keer nadat je de douche hebt gebruikt. Droog de kraan nadien droog met een (hand)doek. Is de kalk of zijn er resten die opgedroogd zijn? Kies ook nu voor een sopje van water en azijn. Breng het aan op je kraan, laat het even trekken en veeg goed af met een natte doek. Kies niet voor een schuurspons, deze laat krasjes achter. Water en azijn zijn ook een goede oplossing voor het proper krijgen van het bedieningspaneel.

Ontdek de stoomcabine Horizon

Is je huidige stoomcabine misschien toe aan vervanging? Kijk dan zeker naar ons aanbod stoomcabines! De Horizon is een stoomcabine in een eigentijds design en is ingericht zodat jij alleen maar moet genieten. Denk aan een ingebouwde thermostaat, messing handdouche, anti-twist doucheslang, achterwanden van matglas, grote regendouche en antislip douchebak van Biocryl. Je kunt de cabine extra uitrusten met features als hydro- of stoommassage, kleurentherapie, een verstuiver voor etherische oliën en een radio met tiptoetsen. Klinkt goed? Dat is het ook!

Horizon stoomcabine

Op zoek naar een douchecabine voor je badkamer?

Ontdek hier al onze douchecabines! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!