Vind een dealer

Veilig douchen? 3 simpele tips om zelf toe te passen!

overzicht

In de douche is het soms gemakkelijk om onderuit te gaan, gladde en natte vloeren in combinatie met een hogere opstap kunnen vaak al voldoende zijn. Enkele kleine aandachtspunten maken al een groot verschil. Pas jij ze al toe binnen jouw badkamer?

Veilig douchen door lage antislipvloer

De douchebak of -vloer wordt tijdens het douchen uiteraard nat. Vanaf het moment dat je onder de douche uitstapt, is de kans op uitschuiven aanwezig. De kans op vallen kan je beperken door te kiezen voor een douchebak met antislip. De stabiliteit verhoogt doordat de wrijving toeneemt wanneer je met blote voeten op de douchebak staat. Verschillende douchebakken zijn zo gemaakt dat ze in droge toestand glad aanvoelen. Eens er water bij komt kijken, voelen ze ruw aan en bieden ze meer standvastigheid.

Kom je onder de douche uit? Dan is een lage instap handig om het betreden van de badkamervloer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Een drempelloze instap is nog beter om het veilig douchen te garanderen!

Veilig douchen met handgreep

Heb je graag grip op je badkamersituatie? Dan bieden handgrepen of wandbeugels extra veiligheid! Zo heb je steeds houvast, zowel bij het betreden als het verlaten van de douche.

Veilig douchen met opklapbaar zitje

Sta je niet altijd even stabiel op je benen? Dan vormt een opklapbaar zitje de perfecte oplossing! Je geniet al zittend van je douche zonder te moeten denken aan een eventuele uitschuiver. Douchezitjes zijn vaak in verschillende kleuren beschikbaar zodat ze een mooi geheel vormen binnen je douche.

Veilig douchen dankzij de Kinemagic

De definitie van veilig douchen? Dat is de Kinemagic van Kinedo! Het douchesysteem kan in iedere badkamer geïnstalleerd worden en vormt een veilige en toegankelijke inloopdouche binnen jouw badkamer zonder ingrijpende werkzaamheden en binnen één dag!

Benieuwd? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!