Vind een dealer
Vrouw met Kinemagic douche

Veilige douche voor senioren: 7 essentiële aanpassingen

overzicht

Heb je (groot)ouders die een jaartje ouder worden? Dan kunnen dagelijkse activiteiten, zoals douchen, risico’s met zich meebrengen. Om de veiligheid en het comfort van jouw geliefde te waarborgen, is een goed ingerichte doucheruimte essentieel. In dit artikel geven we je 7 praktische tips waar je eenvoudig mee aan de slag kan.

 

1. Douchebak met antisliplaag

Slipgevaar is een van de grootste gevaren voor senioren. Een douchebak met een antisliplaag vermindert het risico op uitglijden aanzienlijk. Zo’n laag biedt extra grip, zelfs wanneer de vloer nat is, waardoor de badkamer een stuk veiliger wordt.

Kinemagic douchebak

2. Beugels en handgrepen

Beugels en handgrepen rondom de douche bieden steun en stabiliteit bij het in- en uitstappen. Ze zijn een essentiële toevoeging voor balans en kunnen helpen bij het voorkomen van ongelukken.

Douche met beugel

3. Inloopdouche met lage instap

Een inloopdouche met een lage of geen opstap maakt het betreden van de douche veiliger en gemakkelijker. Dit helpt bij het verminderen van het struikelrisico.

Voeten stappen in Kinemagic douche met lage instap

4. Mogelijkheid om neer te zitten

Het installeren van een stoel of bankje biedt de mogelijkheid om comfortabel en veilig te zitten tijdens het douchen, ideaal voor senioren die niet lang kunnen staan.

5. Thermostatische mengkranen

Deze kranen houden het water op een constante temperatuur, wat het risico op verbranding door plotselinge temperatuurschommelingen wegneemt.

Man in douche onder douchekop

6. Goede verlichting

Goede verlichting in de douche is cruciaal om zichtbaarheid en veiligheid te verzekeren, vooral voor senioren met verminderd zicht.

 

7. Alarmknoppen voor noodgevallen

Het installeren van een toegankelijke alarmknop kan levensreddend zijn. In geval van een ongeluk kan de senior snel assistentie inroepen.

 

Kinemagic: dé ideale oplossing voor senioren

Op zoek naar een douche die bijna al deze opties afvinkt? Wij hebben er eentje in ons aanbod. Ontdek Kinemagic, onze veilige douche voor senioren.

Deze douche:

  • Heeft een extra-lage douchebak met antislipcoating;
  • Is uitbreidbaar met veiligheidsaccessoires (wandbeugels, opklapbaar zitje en veiligheidsglas);
  • Wordt gemonteerd zonder siliconen voor een goede hygiëne en onderhoudsgemak;
  • Wordt op slechts 1 dag geplaatst.
Vrouw met Kinemagic douche

Kies nu jouw veilige douche voor senioren uit

Download onze catalogus

Download nu
Download onze catalogus