Vind een dealer

Wat zijn de materialen van onze douchebakken?

overzicht

Douchebakken worden uit verschillende materialen vervaardigd. Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw badkamer? Dat hangt af van je smaak en budget! Benieuwd naar de materialen van de Kinedo-douchebakken? Lees dan snel verder!

Douchebak mineraalcomposiet

Verschillende douchebakken uit ons gamma bestaan uit mineraalcomposiet zoals de Kinerock, Kinerock+ Essential, Kinerock+ Forest, Kinerock+ Natural, Kinerock+ Venato en Kinemoon. Maar wat mag je nu precies verwachten van mineraalcomposiet?

Wat is mineraalcomposiet?

Mineraalcomposiet is een vrij nieuw materiaal en bestaat uit de combinatie van gegoten mineraalmarmer en hars. Het oppervlak is vaak voorzien van een antibacteriële gelcoating, hierdoor is de coating ontzettend sterk en duurzaam. Tegelijkertijd wordt het risico op uitglijden hierdoor beperkt.

De Kinedo-douchebakken uit mineraalcomposiet zijn steeds voorzien van een verfijnd afdekrooster met een elegant totaalplaatje als resultaat. De douchebakken zijn verkrijgbaar in een vierhoekige of rechthoekige vorm. Op zoek naar een afwijkende afmeting of speciale uitsnijding? Ook dat kan doordat ze op maat gezaagd kunnen worden. Het kleurenpalet en de structuren bieden ongetwijfeld tal van mogelijkeden binnen jouw badkamer!

Douchebak acryl-monocomposiet

Daarnaast bestaan er ook andere douchebakken die vervaardigd zijn uit acryl-monocomposiet zoals: Kinesurf Pietra, Kinesurf zaagbaar, Kinesurf en Kinesurf+.

beton badkamer

Wat is acryl-monocomposiet?

Acryl-monocomposiet is een combinatie van acryl en composiet. Acryl is een kunstof en vormt een erg sterk maar tegelijkertijd licht materiaal. Het is een sterk isolerend materiaal en heeft van nature een antislip gevoel. Composiet bestaat uit een combinatie van polyesterhars en natuursteen en is hierdoor een hard en vormvast materiaal. Door het combineren van de twee ben je zeker van sterk kwalitatieve douchebak die erg duurzaam is en voor jaren meegaat.

Advies nodig?

Vind je het moeilijk om de juiste keuze(s) te maken voor jouw badkamer? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!