Vind een dealer
Vrouw in de douche

5 tips voor een hemelse douche-ervaring

overzicht

Voor sommigen is douchen een praktische activiteit, voor anderen is het een moment om volledig tot rust te komen en te genieten. Behoor jij tot die tweede groep? Ontdek hoe je jouw douchemoment naar een hoger niveau tilt met onze tips.

1. Houd je douche schoon

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om je douche (en de rest van de badkamer) regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je onaangename geurtjes, kalkaanslag, schimmels en vuile voegen. Deze drie simpele tips helpen je snel op weg:

  • Maak glazen wanden dagelijks schoon met een ramenwisser.
  • Maak de douchewanden, -bak en -kraan regelmatig schoon om kalkaanslag te voorkomen.
  • Maak het afvoerputje regelmatig leeg zodat het water vlot wegloopt.

Daarnaast is belangrijk om je douchekop regelmatig te ontkalken. Wanneer de gaatjes van de kop verstopt raken met kalk, worden de waterstralen harder en spuiten ze soms alle richtingen spuit. Door je douchekop regelmatig te ontkalken en schoon te maken, zal deze veel langer meegaan. Bovendien zorgt je zo voor een zachtere waterstraal en minder waterverspilling.

Ontdek hier hoe je aan de slag gaat met ontkalken en geniet volop van die warme, zachte waterstralen op je huid.

2. Zorg voor een optimale temperatuur in de badkamer

Douchen in een koude badkamer is nooit aangenaam. Zorg daarom op voorhand voor een optimale temperatuur in je badkamer zodat je voor de volle 100% kan genieten van jouw douchemoment. De ideale temperatuur zou 23°C zijn, maar bepaal vooral zelf wat voor jou het beste aanvoelt.

3. Kies voor sfeervolle verlichting

Ook verlichting draagt bij aan je douche-ervaring. Eén felle plafondlamp is niet zo ontspannend tijdens het douchen. Om de sfeer in je badkamer iets gezelliger te maken, kan je bijvoorbeeld kiezen voor: (dimbare) spots in je douche, een spiegel met verlichting of zelfs kaarsjes op veilige plaatsen.

4. Verwen jezelf met je favoriete producten

Bij een hemelse douche-ervaring hoort natuurlijk jouw favoriete zeep, shampoo, haarmasker of gezichtsmasker. Haal dus zeker alles uit de kast (letterlijk) voor jouw verwenmoment.

5. Zet muziek op

Deze laatste tip mag uiteraard niet ontbreken: zet een leuke afspeellijst op! Of jouw voorkeur nu uitgaat naar relaxerende muziek of leuke meezingers, zet muziek op waar jij de meeste energie uit haalt.

Vind jouw douchegeluk in onze douches

Wil jij elke dag opnieuw genieten in een luxueuze douche? Samen met jou gaan we op zoek naar een douche die perfect past binnen jouw badkamer én aansluit bij jouw wensen. Ontdek ons aanbod douchecabines en vind een dealer in jouw buurt.