Vind een dealer

Jouw douche of bad proper houden: 4 tips & tricks

overzicht

Genieten van een douche of bad, heerlijk! Met enkele simpele trucjes na jouw badkamerritueel, verminder je ook nog eens vlekken en kalkaanslag. Dit bespaart je niet alleen veel werk op lange termijn, tegelijkertijd maak je tijd voor andere en leukere dingen. Een extra lang en uitgebreid bad misschien?

1. Zorg voor droge oppervlaktes

Klaar met douchen? Veeg alle oppervlaktes droog met een zachte (hand)doek. Gebruik bijvoorbeeld een douchewisser, of beter bekend als een raamwisser, om in een vlotte beweging de druppels weg te vegen. Gebruik je een bad- of douchemat? Hang deze dan altijd op tegen de muur, zo geef je schimmels weinig tot geen kans!

2. Droog je kranen af

Naast de oppervlaktes is ook het afdrogen van kranen belangrijk. Kies ook hier voor een zachte (hand)doek. Doordat je achtergebleven druppels wegveegt, neemt de kans op kalkaanslag af. Op regelmatige basis je douchekop ontkalken is belangrijk om een langdurig gebruik te garanderen! Hoe je dat doet? Daar lees je hier alles over.

3. Zorg voor voldoende verluchting

Warm water vormt waterdamp die op termijn een broeihaard aan schimmels en bacteriën creëren. Zorg voor voldoende ventilatie in de badkamer door een raam open te zetten of door te zorgen voor een kwalitatief ventilatiesysteem.

 

4. Volledige schoonmaakbeurt

Naast de bovenstaande tips is het ook belangrijk om je douche iedere twee weken een grondige poetsbeurt te geven. Met allesreiniger of water en azijn kom je al een heel eindje. Daarnaast is ook het op tijd proper maken van het afvoerputje en eventuele legplankjes een goede manier om jouw douche of bad proper te houden op lange termijn.