Vind een dealer

Hoe een zwarte kraan ontkalken?

overzicht

Zwarte (douche)kranen zijn trending! Terecht, want ze geven je (badkamer)interieur een upgrade waar je absoluut niet naast kan kijken. Maar een zwart frame maakt de witte kalkaanslag zichtbaarder. Daarom is het belangrijk om je zwarte kraan regelmatig te poetsen zodat je kraan zolang mogelijk mooi blijft. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog!

Een zwarte kraan schoonmaken

Reinig je een zwarte kraan op dezelfde manier als een gewone douchekraan? Niet volledig, want het zwart aluminium moet je met veel zorg en vooral zachte producten behandelen. Gebruik je bijtende materialen? Dan geraakt je zwarte kraan op termijn beschadigd.

Zwarte kraan ontkalken in 2 stappen:

1. Zachte doek

Je kraan zo goed mogelijk vrijwaren van kalkaanslag? Droog ze dan, iedere keer na ze te gebruiken, af met een zachte doek. Gebruik hier geen microvezeldoek voor want de kleine haakjes op de doek zorgen voor krasjes. Heb je niet meteen een zachte doek in huis? Een handdoek zorgt voor hetzelfde resultaat.

2. Mild schoonmaakmiddel

Merk je dat het afdrogen van de kraan niet voldoende is? Reinig je kraan dan wekelijks met een mild schoonmaakmiddel! Azijn wordt absoluut afgeraden, in tegenstelling tot het ontkalken van een gewone douchekop. Er bestaan verschillende milde schoonmaakmiddelen zoals groene zeep en producten op basis van citroenzuur. Gebruik je normaal een ander product? Let er vooral op dat ze geen zoutzuur, azijnzuur, chloor of fosforzuur bevatten. Wrijf de kraan in met het schoonmaakmiddel met behulp van een zachte doek en spoel ze daarna weer goed af met water.

Krasjes op je zwarte kraan?

Zie je kleine krassen op je zwarte kraan? Dan kan je ze bijwerken met behulp van een watervaste stift. Vind je dit te riskant? Dan zijn er ook speciale reparatiekits voor krasjes te verkrijgen!

Zwarte doucheset: Aquafactory

Is je huidige zwarte douchekraan toe aan vervanging? Of ben je op zoek naar een nieuwe? Maak dan kennis met de Aquafactory! Een thermostaatkraan met een modieuze zwarte afwerking en volledig regelbaar in de hoogte. Vind je het moeilijk om de juiste keuze(s) te maken voor jouw badkamer? We bekijken graag jouw mogelijkheden! Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk!