Vind een kinedo installateur
Kleine badkamer met grote tegels, zwevend toilet en transparante douchewand

Kleine badkamer groter laten lijken: 7 tips

overzicht

Is jouw badkamer aan de kleine kant? Zou je de ruimte graag visueel wat vergroten om een minder benauwd gevoel te krijgen? Daar bestaan heel wat trucjes voor! We geven je enkele tips om je op weg te helpen.

1. Kies voor lichte kleuren

Deze tip is vrij logisch: donkere kleuren maken een ruimte klein, lichte kleuren groot. Als je je kleine badkamer optisch wil vergroten, kies je dus best voor lichte en natuurlijke kleuren die de ruimte opentrekken.

2. Ga voor grote tegels

Wist je dat de grootte van je tegels ook een impact hebben op hoe groot je badkamer oogt? Grote tegels doen de ruimte groter lijken, terwijl kleine tegels het tegenovergestelde doen. Dit geldt zowel voor tegels op de vloer als aan de muur.

3. Kies een transparante douchewand

Douchewanden komen voor in verschillende afwerkingen, zowel transparant als mat. Wil je je badkamer zo groot mogelijk laten lijken, kies je best voor een transparante douchewand om zo weinig mogelijk visuele barrières te vormen. Onze Kinestyle en Smart Design douchewanden zijn hier de ideale oplossing voor.

Een profielloos model is natuurlijk nóg interessanter! Hoe meer minimalistisch hoe beter. Onze Alpha Solo douchewand is hier een mooi voorbeeld van.

Kleine badkamer met grote tegels, zwevend toilet en transparante douchewand

4. Spiegels, spiegels, spiegels …

Een bekende truc: ruimtes vergroten met een spiegel. Ook dit trekt de ruimte open. De kamer lijkt namelijk groter dan hij in werkelijkheid is. Ga voor een grote ronde spiegel of lange rechthoekige spiegels om een ruimer effect te creëren.

5. Creëer veel licht

Licht speelt, net zoals kleuren, ook een grote rol in de badkamer. Het beste licht is natuurlijk daglicht. Heb je een klein raam in de badkamer, dan kan je voor extra licht zorgen met kunstmatige verlichting in het plafond of rond je badkamermeubel. Hierbij kan je kiezen voor koel wit licht of warmer licht om de sfeer te creëren die je wil.

6. Opteer voor kleine of zwevende badkamermeubels

Meubels nemen vaak het meeste plaats in in een badkamer. Daarom is het belangrijk om deze bewust uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een hangend toilet in plaats van een staand model, dit oogt meteen veel minder bombastisch. Ook een zwevend badkamermeubel kan heel wat plaats besparen.

Opbergmeubels zijn handig, maar probeer ook deze tot een minimum te beperken.

7. Opruimen

Dat brengt ons naadloos bij de volgende tip … Zorg ervoor dat je je badkamer netjes houdt en regelmatig opruimt. Een badkamer vol kledij, vuile was of spullen wordt meteen veel kleiner. Zowel visueel als fysiek.

Vind de ideale douche voor jouw kleine badkamer

Op zoek naar een gepaste douche voor jouw badkamer? Ontdek ons aanbod compacte douchebakken, douchecabines en onze bad-douchecombinatie waar je nog meer ruimte mee bespaart.

Heb je eentje gekozen? Ga dan langs bij een verdeler in jouw buurt om jouw bestelling te plaatsen. We wensen jou veel douchegeluk toe!