Vind een kinedo installateur

Kleine badkamer met bad of douche inrichten? Zo maak je de keuze!

overzicht

Ga je een kleine badkamer inrichten en moet je kiezen tussen een bad of douche? In deze blog vertellen we je hoe je de beste keuze maakt!

 

Kleine badkamer met bad?

Een kleine badkamer met een bad erin, het klinkt misschien als een mission impossible? Maar niets is minder waar! Want met een beetje creativiteit kan je toch een bad voorzien in je badkamer.

– Kies voor een rechthoekig bad: Wanneer je op zoek gaat naar een bad, merk je al snel dat ze in verschillende soorten en afmetingen bestaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig compactere baden die je perfect kan voorzien in een kleine badkamer. Laat een ovaal of vierkant bad achterwege, maar kies steevast voor een rechthoekig bad. Zo benut je de ruimte in de badkamer op de meest optimale manier!

– Denk na over voor de juiste plaats: heb je een schuin dak in je kleine badkamer? Dat is de plaats waar je het bad idealiter plaatst, zo kan je de rechte muren gebruiken voor een verwarmingselement of wasbak.

– Kies voor grote tegels en kwalitatief licht: in een kleine badkamer zorgen grote tegels en originele en unieke verlichting voor een groot verschil! Kies het tactisch uit, zodat je jouw kleinere badkamer optisch vergroot.

Wil je een bad en douche in een? Dan is de bad-douchecombinatie Duo iets voor jou. Zo geniet je van het comfort van een bad en het plezier van douchen! Het bad beschikt over een 8 mm dikke glazen deur, die naar binnen opent. Zo heb je een moeiteloze en toch veilige toegang tot het bad met een instaphoogte die maar 5 cm hoog is. Ook handig voor wanneer je later moeilijker ter been bent! Weet wel dat je deze Duo wel best installeert tegen een rechte wand.

Kleine badkamer met (inloop)douche?

Wil je de beschikbare ruimte in je badkamer optimaler benutten? Dan kan je ook gaan voor een (inloop)douche! De look and feel van de douche kies je zelf uit, terwijl dit bij een bad vaak anders is en je vasthangt aan specifieke afmetingen en vormen. Een (inloop)douche maak je zelf ook nog eens zo luxueus als je zelf wil!

– Kies voor een effen douchebak en solo douchewand: Wil je je badkamer optisch groter maken? Kies dan voor een douchebak en douchewand van dezelfde kleur. Zo trek je de ruimte iets meer open.

– Kies voor een douche met doorzichtige schuif- of draaideuren: Zo kan je de schuif- of klapdeur ook weer openzetten en maak je de badkamerruimte weer groter wanneer je de douche niet gebruikt. Ook een doorzichtige douchedeur maakt de douche transparanter en trekt de ruimte open!

Interieur van een kleine badkamer

In een kleine badkamer kies je best voor lichte kleuren, want donkere kleuren verkleinen vaak een ruimte. Wanneer je spiegels tactisch inzet, kunnen ze de ruimte ook optisch vergroten! Dus denk ook hier goed over na. Minimaliseer tegelijkertijd het aantal accessoires in je badkamer. Zo zijn er minder elementen en prikkels waardoor de badkamer ook rustiger en groter aanvoelt.

 

Op zoek naar een duo-bad of douche voor in je kleine badkamer?

Ontdek hier onze douches of duo-baden. Samen gaan we op zoek naar jouw dagelijkse dosis douchegeluk en bekijken we al jouw mogelijkheden!