Vind een kinedo installateur
Douche met wandpaneel in hout

Wandpanelen: voordelen en de populairste designs

overzicht

Ben je op zoek naar een mooi paneel voor de muur in je douche? Een echte eyecatcher die jouw badkamer helemaal compleet maakt? Dan is een wandpaneel exact wat je zoekt. Ontdek in dit artikel welke voordelen een wandpaneel biedt en wat de populairste designs zijn.

Waarom kiezen voor wandpanelen?

Wandpanelen zijn panelen die tegen de muur van een douche worden aangebracht. Ze kunnen op slechts één dag tijd gemonteerd worden en hebben geen voegen, waardoor ze makkelijk te onderhouden zijn.

Wandpanelen: praktisch

Wandpanelen komen voor in verschillende breedtes, tot 1,4 meter. In hoogte zijn ze standaard 2,2 of 2,5 meter, wat overeenkomt met de hele hoogte van de muur in een badkamer. Het paneel kan dus perfect op maat gesneden worden. Voor de montage van het paneel aan de muur gebruiken we een sterke lijm die lang meegaat.

De populairste designs

De designs van wandpanelen kunnen we opdelen in twee categorieën: trending en tijdloos. Tijdloze designs zoals natuursteen, marmer en de typische badkamerkleuren blijven populair. Deze worden over het algemeen toch het meest gekozen. Trending designs zoals junglethema en bloemenpatronen zijn een tijdje populair, maar niet voor eeuwig.

Onze wandpanelen

Wat onze designs betreft, merken we dat de witte marmerlook en houten latjes van onze Kinewall Design vooral in de smaak vallen bij klanten.

We hebben intussen al heel wat wandpanelen gecreëerd in uiteenlopende materialen, kleuren en patronen. Neem dus zeker een kijkje naar onze collectie om jouw ideaal design te vinden.

Ga bijvoorbeeld voor:

Naast onze standaarddesigns, kan je ervoor kiezen om je panelen te personaliseren met een eigen foto. Zo is jouw badkamer écht helemaal van jou.

Kom jouw favoriete wandpaneel uitkiezen

Ga langs bij een Kindeo verdeler in jouw buurt en laat je begeleiden in je zoektocht naar de perfecte wandpaneel die jouw badkamer helemaal afmaakt.