Vind een dealer
KineOne douchebak

Welke douchebak past in jouw badkamer? Zo maak je de beste keuze

overzicht

Ga je een nieuwe douche plaatsen in je badkamer? Dan is de keuze van de juiste douchebak essentieel. Deze gids helpt je bij het kiezen van een douchebak die perfect past in jouw badkamer. Ontdek nu hoe je de beste keuze maakt.

 

Verschillende types douchebakken

De keuze voor een type douchebak hangt af van je ruimte en persoonlijke voorkeur. Er zijn verschillende opties: van opbouwdouchebakken, ideaal voor situaties waar leidingen niet in de vloer geïntegreerd kunnen worden, tot lage profiel douchebakken die naadloos aansluiten bij je badkamervloer.

De laatste jaren zien we dat inloopdouches heel populair zijn. Douchebakken met een laag profiel bieden een naadloze toegang tot de douche en dragen bij aan een moderne uitstraling in je badkamer. Zijn er kinderen of senioren in huis? Dan is een inloopdouche met lage instaphoogte ideaal.

 

Materialen onder de loep

Elk materiaal heeft unieke eigenschappen die bijdragen aan de functionaliteit en esthetiek van je badkamer. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen:

  • Composiet: Composiet: Ideaal voor een moderne uitstraling, vooral in inloopdouches. Duurzaam en onderhoudsarm. Vaak zijn ze alleen beschikbaar in rechthoekige vormen, maar bij Kinedo bieden we zaagbare modellen aan die op maat gemaakt kunnen worden.
  • Acryl (kunststof): Licht, sterk en betaalbaar, maar enigszins krasgevoelig.
  • Natuursteen: Luxueus en duurzaam, maar kan glad en zwaar zijn.
  • Geëmailleerd staal: Stevig, maar kan koud aanvoelen en slijtage vertonen.

 

Grootte en vorm van je douchebak

De grootte en vorm van de douchebak moeten passen bij de afmetingen en stijl van jouw badkamer. Gangbare vormen zijn vierkant (standaard 90×90 of 100×100 cm), rechthoekig (standaard 90 cm breed, tot wel 190 cm lang) en kwartronde.

De grootte van je douchebak is ook een belangrijke afweging. Zorg ervoor dat je je ruimte goed opmeet, zodat de douchebak groot genoeg is voor comfortabel gebruik, maar ook past in de beschikbare ruimte.

 

De populairste Kinedo douchebakken

Bij Kinedo vind je een breed scala aan douchebakken, van functioneel tot luxe op maat gemaakt. Enkele populaire modellen zijn KineOne, Kinemoon Classic, Kineline, en Kinerock Evo.

KineOne: ultradunne douchebak

KineOne douchebak inloopdouche

Kinemoon Style: douchebak met maansteenstructuur

Kinemoon Style douchebak wit

Kineline: moderne douchebak met authentieke accenten

Kineline douchebak

Kinerock Evo: douchebak met natuursteenstructuur

Kinerock Evo doucebak wit

Vind jouw ideale douchebak

Heb je nu een idee van welke douchebak jouw voorkeur heeft? Vind jouw ideale douchebak in onze catalogus en bezoek een Kinedo verdeler in jouw buurt. We wensen jou veel douchegeluk toe!