Vind een kinedo installateur
Ekinox C+F 120x90 ITN-G-2

Welke douchewand kies je best uit?

overzicht

De juiste douchewand kiezen is belangrijk. De wand moet zowel esthetisch als functioneel zijn, en binnen je ruimte passen. Maar hoe maak je de juiste keuze tussen de vele beschikbare modellen? We geven je enkele tips om de ideale douchewand uit te kiezen.

1. Bepaal je behoeften en mogelijkheden

Voordat je een douchewand aanschaft, moet je niet alleen je behoeften identificeren, maar ook de mogelijkheden overwegen. Hier zijn enkele aandachtspunten:

  • De indeling van je doucheruimte: Is het een hoekdouche, nis, of tegen een muur? Is het een open of gesloten douche?
  • Beschikbare ruimte: Hoe groot is je badkamer? Hoeveel ruimte is er rond je douche?
  • Toegankelijkheid: Is de douche bedoeld voor senioren of mensen met beperkte mobiliteit?
  • De grootte van je douche

Met deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken uit de beschikbare modellen.

2. Kies de juiste douchewand op basis van het type douche

De keuze van een douchewand dient aan te sluiten bij de configuratie van je douche en badkamer. Hier zijn enkele overwegingen:

Voor een open douche

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan een open douche bestaan uit één of twee vaste wanden:

  • In een nis: Gebruik een douchewand om een deel af te sluiten.
  • In een hoek: Plaats een Solo douchewand en laat de andere kant open
  • Tegen een muur: Installeer vaste wanden loodrecht op de muur of één wand parallel aan de muur voor toegang aan beide zijden.

Voor extra bescherming tegen spatten kun je een douchewand met een draaipaneel overwegen, zoals de Smart Design Solo of Solo Factory wand met draaipaneel Duo.

Voor een gesloten douche

Een gesloten douche bestaat uit vaste wanden en één of twee deuren. Er zijn verschillende soorten deuren beschikbaar, waaronder schuifdeuren, draaideuren en opvouwbare douchedeuren.

Je kan enkele of dubbele deuren kiezen, afhankelijk van de grootte van de douche en de beschikbare badkamerruimte. De openingsrichting van enkele deuren moet zorgvuldig worden overwogen in overeenstemming met de badkamerindeling.

3. De afmetingen van je douchewand

Standaarddouchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De hoogte van vaste wanden en douchedeuren varieert meestal tussen 185 en 200 cm, maar sommige modellen, zoals de Ekinox douchewanden, kunnen oplopen tot 207 cm voor lange personen.

De breedte varieert van 70 tot 180 cm voor Solo douchewanden en 70 tot 180 cm voor douchedeuren, afhankelijk van het type openingssysteem. Als je speciale afmetingen nodig hebt, kunnen we jouw douchewanden en -deuren op maat maken.

4. De afwerking van je douchewand

Naast het selecteren van het juiste type douchewand, is de afwerking belangrijk om de stijl van je doucheruimte te bepalen. Er zijn twee belangrijke overwegingen:

Beglazing

De beglazing van een douchewand kan gemaakt zijn van acryl of glas. Acryl is licht en betaalbaar, maar minder duurzaam op lange termijn, terwijl glas duurder is maar van hogere kwaliteit en steviger.

Glaswanden variëren doorgaans in dikte van 4 tot 10 mm, waarbij dikkere glaswanden meer stabiliteit bieden. Glaswanden kunnen transparant zijn voor maximale helderheid, gezeefdrukt voor design, gematteerd voor privacy, of spiegelend.

Profielen

Profielen omringen de muren en vormen de structuur van je douchewandinstallatie. Instapmodellen hebben meestal PVC-profielen, terwijl hoogwaardige modellen vaak aluminium profielen hebben, wat duurzamer is op lange termijn.

Fabrikanten innoveren voortdurend om nieuwe kleuren en afwerkingen van profielen aan te bieden. Bij Kinedo bieden we bijvoorbeeld de Ekinox Duo douchewand aan met 3 profielafwerkingen: geborsteld roestvrij staal, koper en geborsteld kobaltblauw.

Kies de perfecte douchewand uit voor jouw badkamer

Hebben deze aandachtspunten je een beeld gegeven van welke douchewand je best kiest voor jouw badkamer? Kies jouw ideale douchewand uit in onze catalogus en ga langs bij een verdeler in jouw buurt om jouw bestelling te plaatsen. We wensen jou veel douchegeluk toe!