Vind een kinedo installateur
Kinewall Design bloemen

Welke kleuren kiezen voor de decoratie van je badkamer?

overzicht

Een badkamer is de dag van vandaag meer dan alleen functioneel. Of de stijl van je badkamer nu modern, landelijk, bohemien of chic is, de kleuren die je kiest hebben een grote invloed op de sfeer die heerst in de ruimte. Lees hier ons advies ter inspiratie.

Ruimteindeling: de rol van kleuren

Kleuren hebben de kracht om licht te vangen en de perceptie van de ruimte te beïnvloeden. Afhankelijk van de indeling van jouw badkamer kunnen bepaalde kleuren op de muren en vloeren de ruimte groter laten lijken of net gezelliger maken. Hier zijn enkele tips om het juiste kleurenpalet te kiezen voor de decoratie in jouw badkamer.

Welke kleuren kiezen voor een kleine badkamer?

Voor kleine badkamers kan je de ruimte vergroten door één lichte kleur te kiezen die je overal aanbrengt. Wit, beige of ivoor zijn ideale tinten om een gevoel van ruimte te creëren. Pastelkleuren zijn ook een optie. Combineer deze met hout en groen, om jouw badkamer tot een oase van rust te transformeren.

Welke kleuren kiezen voor een badkamer zonder raam?

In een badkamer zonder raam of met weinig licht, kan je kiezen voor lichte kleuren die het licht reflecteren. Kies voor wit om een moderne en tijdloze uitstraling te bekomen. Gecombineerd met goed gekozen accessoires om een klinische uitstraling te voorkomen, is wit een veilige keuze om de ruimte te verlichten.

Naast een volledig witte badkamer kan je ook kiezen voor zachte en pastelkleuren zoals zeegroen, poederroze of ijsblauw. Kies tot slot voor glanzende verf, die het licht reflecteert en de helderheid van jouw ruimte maximaliseert.

Kleurcombinatie: ton-sur-ton of contrasten?

Bij het combineren van kleuren voor jouw badkamer heb je twee opties: ton-sur-ton kleuren of de contrasttechniek.

Ton-sur-ton

Het concept ‘ton-sur-ton’ houdt in dat je tinten van dezelfde kleur in de kamerdecoratie combineert. Dit creëert een harmonieus geheel.

De combinatie van natuurlijke kleuren, waaronder beige, taupe, kameel, oker en grijs, is erg populair. Deze tinten creëren een ontspannen en warme sfeer, ideaal voor ontspanning.

Contrastenspel

Je kan er ook voor kiezen om met contrasterende kleuren te werken. Bijvoorbeeld: een donkere kleur met een lichte kleur, een warme kleur met een koude kleur, of wit of zwart met elke andere kleur. Of je nu kiest voor subtiele of gewaagde contrasten, het is een manier om ruimtes af te bakenen.

Welke kleuren kiezen voor een trendy badkamer?

Op zoek naar een eigentijdse inrichting? We onthullen de huidige kleurentrends voor badkamers:

  • Tijdloos wit
  • Natuurlijke tinten
  • Donkere kleuren
  • Zeegroen, olijfgroen, kakigroen of muntgroen

Ga voor trendy muren met onze Kinewall Design wandpanelen

Wil je mee zijn met de laatste trends in badkamerdesign? Kies dan voor onze Kinewall Design wandpanelen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen waardoor ze de inrichting van jouw badkamer mooi aanvullen, ongeacht de gekozen stijl en kleuren.

Ontdek ze in onze catalogus en ga langs bij een verdeler in jouw buurt om jouw bestelling te plaatsen. We wensen jou veel douchegeluk toe!