Vind een dealer
Inrichting kleine badkamer

Slimme inrichting van jouw kleine badkamer: 6 tips

overzicht

Een kleine badkamer inrichten kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kan je elke centimeter optimaal benutten en een functionele en stijlvolle ruimte creëren. Hier zijn 6 slimme tips voor de inrichting van jouw kleine badkamer.

 

1. Wandgemonteerde opslag voor kleine badkamers

Een van de beste manieren om ruimte te besparen in je kleine badkamer is door gebruik te maken van wandgemonteerde opslag. Kies voor wandkasten en planken boven de wastafel of naast de douchecabine. Dit biedt voldoende ruimte om toiletartikelen op te bergen zonder kostbare vloerruimte in beslag te nemen.

 

2. Ruimtebesparende hangende wastafel

Overweeg om een hangende wastafel te installeren in de plaats van een traditionele vloerstaande wastafel. Een hangende wastafel creëert een gevoel van ruimte doordat er meer vloer zichtbaar is. Bovendien maakt het schoonmaken van de vloer veel eenvoudiger.

 

3. Open planken: een luchtige oplossing

Open planken zijn een uitstekende keuze voor kleine badkamers. Installeer ze boven het toilet of naast de douchecabine voor extra opbergruimte. Hier kan je handdoeken, manden met toiletartikelen en zelfs decoratieve items zoals planten neerzetten. Het open ontwerp zorgt ervoor dat de ruimte licht aanvoelt.

 

4. Compacte meubels voor kleine badkamers

Kies voor badkamermeubels die speciaal zijn ontworpen voor kleine ruimtes. Een kleine commode of een smalle opbergkast kan wonderen verrichten. Deze meubels bieden opslagmogelijkheden zonder de badkamer te overladen.

 

5. Spiegelwand om de ruimte te vergroten

Een slimme truc om de illusie van ruimte te creëren, is het gebruik van een grote spiegelwand. Deze wand weerkaatst het licht en opent de ruimte visueel. Bovendien is een grote spiegel handig voor dagelijkse activiteiten zoals scheren of make-up aanbrengen.

 

6. Douche op maat: de perfecte pasvorm

Kies voor een douchewand en -bak op maat die perfect in de beschikbare ruimte passen. Een op maat gemaakte douchewand en -bak kunnen hoeken en nissen benutten die anders ongebruikt zouden blijven. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt ook voor een naadloze en esthetische integratie in de badkamer.

Lees ook zeker dit blogartikel om te leren hoe je jouw kleine badkamer groter laat lijken.

 

Kies de ideale douche uit voor jouw kleine badkamer

Heb je een kleine ruimte en je wil toch een bad en een douche? Kies dan voor de oplossing Duo-bad. Of vind de perfecte douche voor jouw badkamer in onze catalogus. Heb je de ideale douche gevonden? Ga dan langs bij een Kinedo verdeler in jouw buurt. We wensen jou veel douchegeluk toe!